Blomsma Print & Sign Blog

Het effect van kleur in de zorg

Geschreven door Werner de Vries op 28-nov-2017 17:08:02

Kleuren hebben een bepaalde werking op het menselijk lichaam. Ze hebben invloed op onze gemoedstoestand en kunnen zelfs ons zenuwstelsel kalmeren. Daarnaast maken ze omgevingen minder provocerend of confronterend. Ook in de zorg spelen designers hier op in om het zo aangenaam als mogelijk te maken voor patiënten, bezoekers en zorgpersoneel.

Squid; zelfklevende semi-transparante stof als raamdecoratie

Geschreven door Werner de Vries op 13-nov-2017 16:36:52

“Textiel als raamdecoratie”, dat klinkt bekend. Iedereen denkt natuurlijk direct aan gordijnen of vitrages, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Privacy is nu ook te creëren door het toepassen van zelfklevende semi-transparante stof. Dus geen raamfolie of vitrages, maar vlak textiel!

Wagenparkbelettering: De klus is groot dus begin klein

Geschreven door Marly van Driel op 3-nov-2017 12:43:03

Door de omvang van het wagenpark ligt er voor veel bedrijven een drempel om over te stappen naar een andere wagenparkbeletteraar. Ontevreden zijn over de huidige beletteraar is één, maar daadwerkelijk overstappen blijkt niet altijd een logisch gevolg. Want verkopen alle beletteraars niet hetzelfde kunstje? Zijn ze wel zo goed als ze zeggen dat ze zijn? Hoe onderscheidt een goede wagenparkbeletteraar zich? Om deze onzekerheden weg te nemen hebben wij Ron Teeuw, specialist binnen de Blomsma Groep in o.a. restylingsprojecten, om opheldering gevraagd.

4 trends in Signing 2017

Geschreven door Marly van Driel op 16-okt-2017 16:53:43

"First impressions last forever". Als u wilt investeren in signing en klanten wilt trekken naar uw bedrijf of instantie, dan kunt u dit feit niet negeren. Een goede eerste indruk is het halve werk.

Bij Blomsma Print & Sign zien we het uiteraard als onze taak om goed op de hoogte te blijven van de laatste trends in signing. In deze blogpost delen we graag wat van onze kennis zodat u op de hoogte blijft van (opkomende) trends om de aandacht van uw publiek te trekken. Hieronder geven wij u enkele trends in signing die we in 2017 zien.

De kracht van effectieve signing in de zorgsector

Geschreven door Werner de Vries op 9-okt-2017 11:54:38

Veel zorginstellingen zijn vandaag de dag schoon, modern en state-of-the-art en hebben veel signing in hun communicatie met het publiek opgenomen. Maar plaatsen zoals ziekenhuizen zijn complexe omgevingen en kunnen voor patiënten en bezoekers verwarrend zijn om te navigeren. Het toevoegen van slimme signing om mensen te helpen hun weg te vinden kan van onschatbare waarde zijn voor de uitstraling van een zorginstelling.

Zichtbaarheid van signing (introductie)

Geschreven door Marly van Driel op 7-sep-2017 10:42:20

Letter sizing matters! Het wordt vaak over het hoofd gezien maar het formaat van letters is een van de meest belangrijke kenmerken waar rekening mee gehouden moet worden bij het ontwerpen van signing. Lettergrootte (ook wel letterhoogte genoemd) bepaalt vanaf hoe ver het bericht te lezen is. Te groot of te klein, het heeft invloed op de kwaliteit van de signing, het is dus cruciaal om te weten welke letterhoogte het beste werkt voor een bepaalde kijkafstand. In dit blog lees je meer over de leesbaarheid van signing, inclusief lettergrootte, kleur, lettertype, plaatsing en lichtomstandigheden.

4 trends in kantoordecoratie voor 2017

Geschreven door Marly van Driel op 16-aug-2017 10:34:57

Blomsma Print & Sign mag veel projecten doen waarbij we door middel van interieurdecoratie een aangename en functionele sfeer creëeren op een werkplek. Mensen willen zich thuis voelen in een kantoor, winkel, school of instelling. Met decoraties, kleuren, afbeeldingen en teksten kunnen we de sfeer en uitstraling van een kantoor positief beïnvloeden. We hebben de vier belangrijkste trends in kantoordecoratie op een rijtje gezet en daarbij aangegeven hoe deze trend zich vertaalt in mooie of slimme signoplossingen.

Wandprints zorgen voor sfeer in het interieur

Geschreven door Jan Peter Verheuvel op 11-jul-2017 15:02:33

Wanddecoraties op kantoor, in winkels of publieke ruimten dragen direct bij aan een prettige en sfeervolle omgeving. Denk aan een kleurrijke natuuromgeving, een prachtige skyline of een productpresentatie van uw bedrijf. Zomaar wat voorbeelden van opvallende sfeerbeelden die tot de verbeelding spreken. Door gebruik te maken van hoogwaardige zelfklevende folies zijn de mogelijkheden haast onbeperkt. Zo is het mogelijk om complete wanden, kozijnen, deuren en glasdelen te voorzien van zelfklevende folies voorzien van full color opdruk.

3M Platinum Graphic Provider: wat houdt dat nu precies in?

Geschreven door Marly van Driel op 5-jul-2017 9:11:26

De Blomsma Groep behoort met de status 'Platinum' in het nieuwe 3M™ Select Graphic Provider-programma tot het hoogste niveau in het selecte gezelschap van slechts 3 signbedrijven in Nederland. Maar wat houdt dat nu precies in? En belangrijker nog: wat betekent dit voor onze klanten?

Kantoren verplicht te bezuinigen op energie

Geschreven door Marly van Driel op 23-jun-2017 11:52:19


Volgens Minister Blok (Wonen en Rijksdienst) mag er vanaf 2023 in Nederland geen enkel kantoor meer met een energielabel slechter dan label C in gebruik zijn. Dat schrijft Blok in een brief aan de Tweede Kamer. Eigenaren van energie slurpende kantoren (label D t/m G) moeten hun panden zuiniger maken. Gebouweigenaren krijgen nog 5 jaar de tijd om energiebesparende maatregelen door te voeren. Dat hoeft geen probleem te zijn, want de investering betaalt zich ruimschoots terug door besparing op energiekosten.*