RECENTE BLOGPOSTS

CATEGORIEËN

Toon alle

Iedere maand de laatste blogposts per e-mail toegestuurd

3 tips om de doelgroep te bereiken met vrachtwagen belettering

Posted by Jan Peter Verheuvel on 6-nov-2018 13:49:34

Find me on:

Vrachtwagens zijn voortdurend onderweg om goederen te transporteren van A naar B. Doordat een vrachtwagen zoveel onderweg is, is het ideaal om als bedrijf gebruik te maken van deze rijdende billboard om uw merk te promoten. Een vrachtwagen wordt vaak en goed gezien op de weg door uw doelgroep en door potentiële klanten. De belettering is groot en van alle kanten zichtbaar. Het biedt een groot bereik en mogelijkheden voor indrukwekkende promotie. Maar wat kunt u nou het beste op de vrachtwagen communiceren? Hieronder geven wij u 3 tips over hoe u het beste de doelgroep kunt bereiken door middel van vrachtwagen belettering.

TIP 1: Maak de boodschap duidelijk en krachtig

Bij het kiezen van vrachtwagen belettering is het goed om na te denken over de boodschap die u wilt communiceren. Wilt u bijvoorbeeld een boodschap overbrengen voor naamsbekendheid of een bepaalde tijdelijke campagne? Deze verschillende doelen kunnen een verschil maken in de uiting die op de vrachtwagen moet komen te staan. Vrachtwagens rijden in het verkeer en verplaatsen voortdurend. Het is voor veel mensen in het verkeer niet makkelijk om lange teksten te lezen, waardoor de boodschap van uw bedrijf niet goed overkomt. Een duidelijk en krachtige boodschap op de vrachtwagen heeft het meeste effect bij de doelgroep. U kunt uw vrachtwagen voorzien van uw bedrijfsnaam, product of een belangrijke boodschap om een brede doelgroep te bereiken. Zo zijn de bedrijfsnaam, bedrijfsdoel en contactgegevens wel cruciaal om te benoemen, zodat de lezer weet waar hij/zij meer informatie kan verkrijgen. Daarnaast moet het lettertype duidelijk zijn en het beeldmateriaal scherp en in hoge kwaliteit zijn. 

Vrachtwagen belettering 3 tips Blomsma Print & Sign

TIP 2: Kies de juiste kleuren en contrast

Om goed op te vallen in het verkeer is de keuze qua kleuren een belangrijk onderdeel. Felle kleuren vallen veel meer op en trekken sneller de aandacht van potentiele klanten. Daarnaast is de keuze van kleurencombinaties essentieel; welke kleuren passen bij elkaar en welke niet? Bepaalde kleuren kunnen bijvoorbeeld vloeken. Ook is het goed om een duidelijk kleurcontrast te hebben, zodat teksten niet wegvallen in de achtergrondkleur(en) van een reclame of moeilijk leesbaar zijn. De folies zijn in veel verschillende kleuren te krijgen en zijn van hoge kwaliteit, waardoor de kleuren langdurig zijn en niet verkleuren. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor de kleuren van uw logo of huisstijl van uw bedrijf. Hiermee kunt u uw gehele wagenpark beplakken voor optimale herkenbaarheid.

TIP 3: Zorg dat de vrachtwagens schoon zijn

Het klinkt bijna vanzelfsprekend, maar een schone vrachtwagen is erg belangrijk om representatief te zijn voor uw bedrijf. Een vieze vrachtwagen kan een flinke afknapper zijn voor potentiele klanten. Het is een gemiste kans als een mooi logo of beeldmerk op de vrachtwagen niet goed leesbaar is door alle vuiligheid. Zorg daarom dat de vrachtwagen schoon is. Dat komt betrouwbaarder over bij de doelgroep. Zie een vrachtwagen als een soort visitekaartje voor uw bedrijf.

Vrachtwagen belettering 3 tips Blomsma Print & Sign

De expert in signing

Heeft u al een ontwerp in gedachten voor het beletteren van uw vrachtwagen of heeft u nog geen idee? Neem contact op met onze ervaren projectleiders. Zij denken graag met u mee over de mogelijkheden van vrachtwagen belettering. Vrachtwagen belettering is mogelijk op locatie.  Blomsma Print & Sign werkt alleen met hoogwaardige kwaliteit zelfklevende vinyl en snijfolie. Wij zijn als één van de weinige partijen in Nederland 3M Preferred Carwrapper en 3M select Platinum Graphic Provider.

REAGEER OP DEZE BLOGPOST