RECENTE BLOGPOSTS

CATEGORIEËN

Toon alle

Iedere maand de laatste blogposts per e-mail toegestuurd

4 tips voor effectieve wayfinding! [Leestijd: 3 min]

Posted by Jan Peter Verheuvel on 8-sep-2020 16:36:44

Find me on:

 

Wat is wayfinding?

Letterlijk vertaald, betekent wayfinding “de weg vinden”, maar is beter bekend als 'Bewegwijzering', als onderdeel van de “signage” (signing) in een gebouw met als doel bezoekers zo snel mogelijk naar hun bestemming te leiden. Door middel van wayfinding (en signage) raakt uw bezoeker of medewerker nooit meer de weg kwijt op uw terrein of in uw gebouw.

Vanaf het moment dat uw bezoeker aankomt in uw pand tot het moment van weggaan, kan wayfinding de bezoekervaring (experience) maken of breken. Een effectief wayfinding systeem in een pand helpt bij het creëren van een efficiënte route naar de bestemming. Bekijk hieronder 4 tips voor de perfecte wayfinding!

 

Blogpost-banner-3

1. Keep it simple

Eenvoudige en simpele designs bevorderen de leesbaarheid van wayfinding signs. Focus op de belangrijkste informatie en geef deze op een duidelijke manier aan. Zoals ook wel wordt gezegd “Less is More”, hoe simpeler hoe beter! Een goed design is overzichtelijk, gebruiksvriendelijk en visueel aantrekkelijk. Kortom; bruikbaar & simpel!

 

2. Location is Key

Plaats uw wayfinding signage op plekken waar die het nuttigst zijn; zoals gebieden met veel verkeer en plekken waar meerdere routes mogelijk zijn. Bij grotere bedrijven of meerdere gebouwen is het handig om per afdeling gebruik te maken van kleurcodes, om zo een eenvoudig & duidelijk wayfinding systeem te creëren.

Ontvangt u in uw pand bezoekers uit verschillende landen? Maak dan gebruik van beeldtaal, verschillende pictogrammen en symbolen om eventuele taalbarrières te voorkomen.

 

Blogpost-banner-2

3. Extend your brand

Functionaliteit is het belangrijkste doel van wayfinding signage en -systemen. Bij het ontwerpen van uw signage moet u rekening houden met uw bezoeker en de omgeving, om ervoor te zorgen dat uw bezoekers succesvol worden begeleid naar hun locatie.

Dat betekent niet dat u saaie tekens en afbeeldingen hoeft te gebruiken, maar creëer een evenwicht tussen functionaliteit en branding van uw bedrijf, door unieke wayfinding designs te maken! Integreer kleuren en lettertypes van uw huisstijl om ervoor te zorgen dat het wayfinding systeem haar werk doet, met visuele consistentie om de branding van uw organisatie te versterken.

 

4. Incorporate Creativity

Breng uw merkpersoonlijkheid tot leven en maak gebruik van uw bedrijfsruimte & -omgeving, door beschikbare lege oppervlakten te gebruiken. Denk aan grote blinde muren, kantoorramen en aan vloeren in de kantine en zelfs liftdeuren. Het maakt niet uit hoe groot of klein de ruimtes zijn, signs en visuele branding kunnen naadloos in het decor worden verwerkt van uw organisatie!

 

Wayfinding Leverancier

Het komt er allemaal op neer “dat we willen weten waar we naartoe moeten”. Door deze tips te gebruiken verbetert u de tevredenheid en veiligheid van uw bezoekers en efficiëntie van uw wayfinding systeem, terwijl u er tegelijkertijd geweldig uitziet!

Blomsma Print & Sign staat voor u klaar als wayfinding leverancier! Vraag een op maat gemaakte offerte aan via ons contactformulier en wij nemen z.s.m. contact met u op.

Blogpost-banner-4.

REAGEER OP DEZE BLOGPOST