RECENTE BLOGPOSTS

CATEGORIEËN

Toon alle

Iedere maand de laatste blogposts per e-mail toegestuurd

5 tips om de juiste gevelletters te kiezen voor uw pand

Posted by Jan Peter Verheuvel on 2-jan-2020 10:28:59

Find me on:

Bij het ontwerpen van gevelletters en logo’s zijn de mogelijkheden vrijwel eindeloos. U kunt alle kanten op, qua vormgeving, typografie en materiaalgebruik. Tijdens het bedenken van een ontwerp is dit heel fijn, maar de vele keuzes kunnen het ook lastig maken. Wij geven u graag 5 tips om de juiste gevelletters te kiezen voor uw pand.

Tip 1: Zorg ervoor dat u uw bedrijfshuisstijl doorvoert op het pand

Gevelletters, ook wel freesletters genoemd, zijn een krachtig middel of medium om uw bedrijf, boodschap of verhaal mee te communiceren. Grote 3D letters op de gevel, in de vorm van een bedrijfsnaam of aanduiding vallen enorm op. Met de gevelletters kunt u de huisstijl van uw bedrijf doorvoeren op de buitenkant van uw pand.

Tip 2: Gebruik uw bedrijfspand als visitekaartje

De buitenkant van uw bedrijfspand is een ideale plek om de gewenste uitstraling te creëren. Gevelletters maakt het makkelijker voor klanten om uw bedrijf of instelling te vinden. Gevelreclame zorgt voor een hoge attentiewaarde in het straatbeeld. Hierdoor dient uw bedrijfspand als een visitekaartje voor bezoekers en klanten.

GROHE gevelletters gevelbelettering lichtreclame Blomsma Print & Sign

Tip 3: Kies voor lichtreclame als u in het donker ook wil opvallen

Om te zorgen dat uw gevelletters zowel overdag als in de avond een hoge attentiewaarde heeft, kunt u lichtreclame overwegen. Doosletters vallen overdag goed op door het lettertype, kleur en/of dikte. In de avond zijn deze voordelen minder tot niet zichtbaar, maar daar kan (led) verlichting verandering in brengen. Meestal mag het aanlichten van de gevel achter de zwevende letters wel, toch adviseren wij om te controleren of lichtreclame op uw pand is toegestaan door de gemeente. Het monteren van lichtreclame kan met een bepaalde zwevende constructie of direct aan de gevel.

Tip 4: Maak een keuze in materiaal wat het beste bij uw bedrijf past

De keuze in materiaal is heel bepalend voor de uitstraling van de gevelletters, maar ook van uw bedrijfspand. De mogelijkheden voor materiaalgebruik en afwerking zijn enorm groot. De materialen waar u o.a. uit kunt kiezen zijn: kunststof, aluminium of staal, eventueel in een kleur gespoten, glans of mat. Wij adviseren u graag over materiaalkeuze voor uw logo, letters of andere vormen.

Beko lichtreclame gevelreclame gevelbelettering Blomsma Print & Sign

Tip 5: Denk goed na over de typografie en vormgeving

Bij het ontwerpen van gevelbelettering is het wijs om na te denken over het lettertype, kleuren, vormen en de lengte van de tekst. Een lettertype moet goed leesbaar zijn, kleuren moeten goed opvallen, met name op de ondergrond. Als de gevelletters een gelijksoortige kleur hebben als de ondergrond dan zijn de letters vaak niet goed leesbaar. Daarnaast moet er rekening worden gehouden met de grootte van de letters, zodat het zowel van een afstand als van dichtbij goed te lezen is.

Wordt u graag geholpen door specialisten om de juiste gevelletters te kiezen voor uw pand? Dan kunt u altijd contact opnemen voor een afspraak of u kunt ook onze andere blog lezen met 4 tips voor gevelreclame.

 

REAGEER OP DEZE BLOGPOST