RECENTE BLOGPOSTS

CATEGORIEËN

Toon alle

Iedere maand de laatste blogposts per e-mail toegestuurd

Kostenbesparend naar Energielabel C met 3M™ raamfolies

Posted by Nicky Smol on 14-jun-2022 8:34:23

U heeft het vast wel meegekregen, de strengere maatregelen voor gebouwen om CO2 uitstoot te verminderen. Klimaatverandering en milieuaantasting zetten de toekomst van Nederland en de wereld op het spel. Maar wat moet u als bedrijf doen om uw steentje bij te dragen?

Energielabel C verplicht

In Nederland zijn er lokale maatregelen om de uitstoot van CO2 te verminderen. Ee n aantal verplichtingen geldt al vanaf januari 2023:

  • Elk kantoorgebouw groter dan 100m2 dient minstens Energielabel C te behalen (label A in 2030)
  • Kantoorgebouwen die hier niet aan voldoen dienen te sluiten of krijgen een boete

danone


Renovaties van gebouwen in een stroomversnelling

Om de klimaatdoelen te behalen en CO2 uitstoot terug te dringen, is het noodzakelijk om allemaal ons steentje bij te dragen. En dan met name het verduurzamen van gebouwen. Wist u bijvoorbeeld dat gebouwen de grootste energieverbruikers zijn in Europa? Maar liefst 40% van al het energieverbruik komt van gebouwen.

Dat komt voornamelijk omdat zo’n 75% van onze gebouwen er al staan voordat de huidige energiewetgeving van kracht was. En 80% van alle huidige gebouwen zullen er naar verwachting ook nog staan in 2050. Het is daarom van belang om deze gebouw te verduurzamen. Het doel is om tegen 2030 zo’n 35 miljoen gebouwen te renoveren. Dit zou dan moeten zorgen voor maar liefst 60% emissiereductie. Maar hoe doen we dat?


Verduurzamen met 3M Raamfolies

Een van de manieren om uw gebouw te verduurzamen en uw energieverbruik flink terug te dringen is het laten plaatsen van raamfolies. Gebouwen met veel glas en ramen zien we veel, zeker in de grote steden. De ramen zorgen voor een prettige lichtinval, geven ons een mooi zicht naar buiten en zorgen tevens voor ventilatie. Er zijn echter ook nadelen van veel glas in een gebouw, zoals warmte in de zomermaanden, slechte isolatie en reflectie. Om deze warmte tegen te gaan, wordt vaak de airco aangezet. En dit is juist één van de grote energievreters.

Wilt u uw gebouw verduurzamen naar Energielabel C? Of kijkt u misschien zelfs al verder vooruit, naar energielabel A in 2030? Dan raden wij u ten zeerste aan om de raamfolies van 3M™ te overwegen. Deze houden de hitte tegen in de zomer (geen airco meer nodig!) en zorgen daarmee direct voor energiebesparing. Deze aanpassingen verdienen zichzelf in de meeste gevallen al binnen en jaar terug. Bovendien kunt u het uiterlijk aanpassen, of er gewoon hetzelfde laten uitzien!

Daarnaast zorgen raamfolies ervoor dat UV licht wordt tegengehouden (40%) waardoor uw meubilair beschermd wordt voor verkleuring.

Alle voordelen voor u op een rij:

Schermafbeelding 2022-05-24 om 16.20.40


Interesse in raamfolies na het lezen van dit artikel? Bezoek onze landingspagina voor meer uitgebreide informatie over onze zonwerende folies.

Heeft u nog vragen of wilt u een offerte aanvragen? Neem dan gerust contact met ons op! 

 

 

REAGEER OP DEZE BLOGPOST