RECENTE BLOGPOSTS

CATEGORIEËN

Toon alle

Iedere maand de laatste blogposts per e-mail toegestuurd

Energielabel C nog op tijd behalen? Kies voor 3M Raamfolies

Posted by Chanel Bronsgeest on 6-dec-2022 10:43:11

Grote kans dat u enkele maanden geleden wel iets heeft gehoord over het verplichte energielabel C voor 2023. Toen was er nog voldoende tijd, toch? Maar inmiddels is het over een kleine maand al zover. Want per 1 januari moet een kantoorgebouw verplicht minimaal energielabel C hebben, en dat betekent dat u nog maar een paar weken heeft om een boete te voorkomen.

Hoe kan ik nog op tijd aan Energielabel C voldoen? 

Het behalen van energielabel C is van groot belang voor kantoorgebouwen. Per 1 januari 2023 ligt het maximale primair fossiel energiegebruik op maximaal 225 kWh per m2 per jaar. Voldoet uw gebouw niet aan deze eis? Dan mag u het per 1 januari 2023 niet meer als kantoor gebruiken.

Een snelle oplossing voor dit probleem? Kijk eens naar de mogelijkheden van 3M raamfolies. Deze zon- en warmte werende folies merkt u namelijk snel verschil in uw energiegebruik. Zon- en warmte werende glasfolies zijn speciale folies die hinderlijk licht en warmte van de zon tegenhouden. De glasfolies blokkeren de stralingen van het licht, waardoor de temperatuur binnen aangenaam blijft.

Deze speciale raamfolies kunnen tot wel 80% de warmte van de zon buiten houden. Zon- en warmte werende folies zijn daarom de perfecte manier om uw pand te verduurzamen en het benodigde Energielabel C te behalen.

Heeft u interesse in raamfolies om zo snel mogelijk aan deze eisen te voldoen? Wacht dan niet te lang en neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Afbeelding folie personeel

Hoeveel bespaar ik met zon- en warmte werende raamfolies?

Uit recent onderzoek van foliespecialist 3MTM is gebleken dat het plaatsen van 3MTM Prestige folies in een gemiddeld pand een netto voordeel heeft van maar liefst 88kg CO2 uitstoot per m2. Dat betekent dat u op jaarbasis met een gemiddelde auto 16 rondjes om de wereld kunt rijden.

Concreter voor u: de Prestige 3MTM folies kunnen zichzelf in termen van COuitstoot al binnen een jaar terugverdienen.

Benieuwd naar de verschillende soorten energiebesparende raamfolies? Bekijk onze speciale pagina voor meer informatie en vraag meteen vrijblijvend een offerte aan!

Afbeelding Danone

Met het oog op de (duurzame) toekomst

Met een geldig energielabel A, B of C voldoet uw kantoor aan de norm voor 2023. Met het oog op de toekomst is het verstandig om zo snel mogelijk energiebesparende maatregelen te onderzoeken en gebruik te maken van verduurzamende oplossingen, zoals raamfolies.

Energielabel A verplicht vanaf 2030

Het kan natuurlijk zo zijn dat u al voldoet aan Energielabel C, of dat u met het ook op de toekomst alvast verder wilt verduurzamen. Helemaal geen slecht idee, want vanaf 2030 moeten kantoorpanden voldoen aan Energielabel A.

REAGEER OP DEZE BLOGPOST