RECENTE BLOGPOSTS

CATEGORIEËN

Toon alle

Iedere maand de laatste blogposts per e-mail toegestuurd

Renovatie van scholen - Creëer een inspirerende leeromgeving

Posted by Jan Peter Verheuvel on 17-mei-2018 9:46:20

Find me on:

Deze week (week 20, mei 2018) kwam het nieuws naar buiten dat de PO-Raad, VO-Raad en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) een gezamenlijk plan en afspraken gemaakt hebben over de renovatie van schoolgebouwen.

Kern daarvan is dat gemeenten voortaan gaan betalen voor de renovatie van verouderde schoolgebouwen. In veel scholen in Nederland is de ventilatie niet goed of zijn de klaslokalen te klein. Nieuwe afspraken over renovaties waren daardoor hard nodig, zegt Anko van Hoepen van de PO-Raad. "Nieuwbouw was altijd een zaak van de gemeente en onderhoud werd geregeld door het schoolbestuur. Renovatie was een grijs gebied daartussenin. Daar zijn nu duidelijke afspraken over gemaakt.'' Het gemiddelde schoolgebouw is volgens hem ouder dan veertig jaar, hoog tijd om te renoveren.

In het gezamenlijke voorstel staat ook dat er plannen van minstens zestien jaar mogen worden gemaakt voor de huisvesting van scholen. Dit langetermijndenken is volgens de partijen nodig om de bouw van scholen minder vatbaar te maken voor het wisselende politieke klimaat. Daarnaast willen de samenwerkende partijen dat het verbod voor scholen om te investeren in schoolgebouwen wordt opgeheven.

 

Renoveren van het interieur van scholen

Het renoveren van schoolgebouwen en klaslokalen kent vele vormen. De gevel kan aan vernieuwing toe zijn of een nieuwe kleur gebruiken, de gangen en lokalen kunnen sfeerloos of ouderwets aanvoelen en de signing kan verouderd zijn. In de loop van de jaren heeft Blomsma Print & Sign al vele scholen geholpen bij het renoveren of decoreren van de school. Hierbij een greep uit de mogelijkheden die garant staan voor een drastische verbetering van het werk- en leerklimaat van een school maar tegelijkertijd qua budget zeer vriendelijk zijn.

Gevelrenovatie

Door renovatie met folie kunnen wij uw gevel zijn oorspronkelijke uitstraling teruggeven. Anderzijds zien wij het als een goede gelegenheid uw pand van een nieuw design te voorzien. Een uitstraling in uw eigen stijl. Gevelrenovatie biedt unieke creatieve mogelijkheden. Zo maakt u van gevelrenovatie direct een geveldecoratie. U leest er hier meer over.

Renovatie van gevels van scholen

 

Interieurrenovatie met folie

Door gebruik te maken van renovatiefolies ontstaan er veel aantrekkelijke opties om uw locaties weer als nieuw te laten “stralen”. Met folie kan uw gevel eenvoudig worden omgekleurd, krijgt uw interieurinrichting een frisse look en worden glasgevels voorzien van zonwerende en isolerende raamfolies. Er is een enorm scala aan mogelijkheden met folie in het interieur. De grafische mogelijkheden zijn vele malen groter dan schilderen, de overlast is een fractie van die van schilderen en de kosten een stuk lager.

We hebben hier een white paper over geschreven die u hier gratis kunt downloaden.

Renovatie van interieurs van scholen

 

Zonwerende en warmtewerende folie op glas

Veel oude gebouwen zijn nog voorzien van enkel glas. Veel nieuwere schoolgebouwen zijn voorzien van veel en grote glaspartijen. Beide situaties zorgen voor een ‘lastig’ werkklimaat. Het wordt in de zomer erg warm of in de winter erg koud. De stookkosten of kosten van de airco kunt u omlaag brengen door een relatief goedkope maar praktische oplossing toe te passen: transparante warmte-en zonwerende folie of isolatiefolie. U leest er alles over op deze pagina: zon- en warmtewerende folie.

Renovatie en decoratie van trappen

Trappen in scholen zijn vaak saaie, grijze trappen die puur functioneel zijn. Maar wat als we die trappen voorzien van prints met daarop rekensommen, taaloefeningen, de tafels of iets anders leerzaams? Dan wordt de trap ineens de blikvanger van de school en leren de leerlingen nog iets ook! Dat concept heet EenTreeDrie van Studio GM2. Voor de productie en montage van de stickers en panelen werkt GM2 samen met Blomsma Print & Sign. Neem gerust contact met hen of ons op voor meer informatie. Al vele scholen gingen u voor.

Renovatie van trappen in schoolgebouwen

 

Bewegwijzering en vluchtwegplattegronden

Met het aangeven van looproutes door middel van duidelijke signalering bent u uw bezoekers en uw medewerkers van dienst. U leidt hen via de kortste of meest strategische looproute naar afdelingen en specifieke ruimtes. Een duidelijke en representatieve binnenbewegwijzering getuigt van goed gastheerschap en professionaliteit.

Ontruimingsplattegronden kunnen in de loop van de jaren ook verouderen; door verbouwingen, kwaliteitsverlies van de panelen of omdat ze simpelweg verdwenen zijn. Een ontruimingsplattegrond verschaft inzicht in de mogelijke vluchtwegen in geval van een calamiteit. Blomsma is er een specialist in.

708x222-lockers

 

Akoestische panelen en overige decoratie

Akoestische wanden zijn prima in te zetten als wanddecoratie. De wandvullende panelen worden opgebouwd uit een aluminium kaderprofiel waarin een textieldoek wordt opgespannen. Achter dit textiel wordt geluidsabsorberend materiaal aangebracht. Door het textiel te voorzien van een full color sfeerafbeelding combineert u meteen het nuttige met het aangename. Akoestische panelen geven direct een verbetering in de akoestiek in rumoerige ruimten zoals klaslokalen of vergaderkamers. U leest er hier meer over: akoestische panelen.

 

Blomsma Print & Sign is ervaren in het renoveren en decoreren van scholen. Neemt u gerust contact met ons op als u de mogelijkheden wilt bespreken. We komen graag vrijblijvend bij u langs om uw schoolgebouw te bekijken en te overleggen.

INFORMATIE OF OFFERTE AANVRAGEN

 

REAGEER OP DEZE BLOGPOST