Sluiten Zoeken

Bewegwijzering

Wat is externe bewegwijzering?

Externe bewegwijzering is het geheel van visuele middelen die boven of langs de weg zijn aangebracht in de vorm van bijvoorbeeld borden, om de weggebruiker te helpen zijn/haar bestemming te vinden. Externe bewegwijzering wordt vaak toegepast op (grote) bedrijfs- of parkeerterreinen.

Waarom kiezen voor bewegwijzering?

Een effectief bewegwijzeringssysteem is gebaseerd op het gedrag van mensen. Zij moeten gemakkelijk de weg kunnen vinden zonder te veel te hoeven nadenken. Daarbij is het van belang om alleen te laten zien wat nodig is en overmatige informatie te verwijderen.

Met het aangeven van duidelijke routes door middel van signing geeft u uw bezoekers en medewerkers een zo vriendelijk mogelijke bezoekerservaring. U leidt hen via de kortste of meest strategische route naar hun eindbestemming. Goede bewegwijzering vermindert stress en zorgt voor een optimale bezoekerservaring.

Verschillende soorten bewegwijzering

Bij Blomsma Velpa Sign maken we onderscheid tussen twee verschillende soorten bewegwijzering: interne bewegwijzering en externe bewegwijzering. Externe bewegwijzering helpt bezoekers buiten uw pand met het vinden van de weg, bijvoorbeeld op uw bedrijventerrein. Interne bewegwijzering helpt bezoekers binnen in uw pand met het vinden van de weg. Dit kan bestaan uit bordjes, pijlen, zuilen of zelfs vloerstickers. Voor Interne bewegwijzering kunt u hier meer lezen.

Een extern bewegwijzeringssysteem werkt het beste wanneer mensen de route goed begrijpen. Daarbij is het belangrijk om de doelgroep te kennen. Bewegwijzering voor een parkeerterrein bij een grote shoppingmall is bijvoorbeeld compleet verschillend dan bewegwijzering op een industrieterrein. Bij een shoppingmall kan het aantrekkelijk zijn om uw bewegwijzering te combineren met reclamezuilen of reclameborden. Bij een industrieterrein zult u wellicht eerder de keuze maken voor toegangsborden of terreinbewegwijzering.

Waar u ook voor kiest, het goed begeleiden van uw bezoekers, leveranciers of intern verkeer naar hun bestemmingen voorkomt het dwalen over een locatie en bespaart tijd.

NEN-ISO 28564

Normen zijn afspraken voor en door de markt. Ze zorgen voor verbetering van producten, diensten en processen. NEN ondersteunt in Nederland het normalisatieproces: het maken en vastleggen van afspraken door belanghebbende partijen.

Kiest u voor externe bewegwijzering bij Blomsma Velpa Sign, dan bent u altijd verzekerd van bewegwijzering op het hoogste niveau, volgens alle normen en regelgevingen.

Ontdek in onze 'Ultimate guide to wayfinding' de essentiële rol van effectieve bewegwijzering in het sturen van mensenstromen.

Download onze whitepaper 'Ultimate guide to Wayfinding'!

Wat wij voor u kunnen betekenen

Bij Blomsma Velpa Sign profiteert u van meer dan 40 jaar ervaring op het gebied van signing en bewegwijzering. Onze collega’s zijn dan ook echte bewegwijzering-experts te noemen.

Veel bedrijven richten zich alleen op basis-bewegwijzering. Aan het einde van de rit plakken ze hier en daar een paar bordjes en pijlen. Maar de behoeften van uw bezoekers zijn veranderd. Een prettige omgeving stimuleert een goed humeur en verlaagt stress. Daarom is het belangrijk om naar bewegwijzering te kijken als een ‘experience design’.

Wilt u meer weten?
Neem dan contact met ons op.