Sluiten Zoeken

Zonwerende glasfolies

Wat zijn zon- en warmtewerende glasfolies?

Zon- en warmtewerende glasfolies zijn speciale folies die hinderlijk licht en warmte van de zon tegenhouden. De glasfolies blokkeren de stralingen van het licht, waardoor de temperatuur binnen aangenaam blijft en er geen vervelende lichtweerkaatsingen zijn.

Waarom kiezen voor zonwerende glasfolies?

Een pand met veel glas is erg stijlvol en geeft prettig daglicht, maar brengt ook uitdagingen met zich mee. Zo kan het in veel (kantoor)panden snel erg warm worden. Een te warme werkomgeving is niet bevorderlijk voor de concentratie van werknemers, en dus wordt er vaak gekozen om de airco hoog aan te zetten.

Een oplossing om de warmte tegen te gaan zonder de airco de hele dag te laten draaien, zijn zon- en warmte werende glasfolies. Deze speciale glasfolies kunnen namelijk tot wel 80% de warmte van de zon buiten houden. Zon- en warmtewerende folies zijn daarom de perfecte manier om uw pand te verduurzamen en het benodigde Energielabel C te behalen. Of zelfs het Energielabel A, dat vanaf 2030 verplicht is voor kantoorpanden.

Alle voordelen voor u op een rij:

  • Werkt energiebesparend en dus kostenverlagend
  • Lange productgaranties tot wel 15 jaar door 3MTM foliekwaliteiten
  • Verlaging van de binnentemperatuur tot wel 8°C
  • Blokkeert 99,9% van de UV straling en voorkomt daardoor verkleuring van meubilair
  • Goedkoper dan het vervangen van uw beglazing
  • Minder schitteringen of hinderlijke reflecties
  • Eenvoudig te reinigen. De glazenwasser kan gewoon zijn werk blijven doen
  • In diverse soorten verkrijgbaar
  • Toe te passen op bijna alle glassoorten
  • Eenvoudig verduurzamen. Behaal het verplichte Energielabel C

Verschillende soorten zonwerende folies

Wanneer u kiest voor zon- en warmtewerende glasfolies, zijn er verschillende opties. De verschillende glasfolies brengen verschillende kwaliteiten met zich mee.

Traditionele spiegelfolies
Traditionele spiegelfolies, zoals Silver 15, beschikken over een speciale metalen tussenlaag. Door deze tussenlaag hebben de folies de hoogste zonreflectiewaarde van alle beschikbare zonwerende folies. Als het gaat om het tegenhouden van zonlicht en dus warmte, is deze traditionele folie daarmee nog steeds het meest effectief. Bovendien bieden de traditionele spiegelfolies ook meer privacy, omdat u vanaf buiten veel moeilijker naar binnen kunt kijken.

Prestige serie van 3MTM
Wilt u liever zon- en warmtewerende glasfolies zonder spiegelend effect? Dan kunt u kiezen uit de Prestige serie van 3MTM. Bij deze glasfolies kunnen worden geplaatst zonder metalen tussenlaag. Ze hebben een dikte van slechts 0,058mm en bestaan uit meer dan 200 flinterdunne laagjes. Hierdoor is de folie niet corrosiegevoelig en krijgt het oppervlak een veel minder spiegelend effect. De toegepaste nanotechnologie zorgt er bovendien voor dat het zicht naar buiten kraakhelder blijft.

Uit recent onderzoek van foliespecialist 3MTM is gebleken dat het plaatsen van 3MTM Prestige folies in een gemiddeld pand een netto voordeel heeft van maar liefst 88kg CO2 uitstoot per m2. Dat betekent dat u op jaarbasis met een gemiddelde auto 16 rondjes om de wereld kunt rijden. Concreter voor u: de Prestige 3MTM folies kunnen zichzelf in termen van COuitstoot al binnen een jaar terugverdienen!

Wilt u meer weten?
Neem dan contact met ons op.