Blomsma Print & Sign Blog

De impact van de 1,5 meter samenleving op looproutes en signing & bewegwijzering in uw kantoor

Geschreven door Jan Peter Verheuvel op 14-apr-2020 16:25:24

We leven in vreemde tijden. Ook iedereen die op dit moment werkt, doet dat waarschijnlijk al op een andere manier dan enkele weken geleden. Maar COVID-19 heeft niet alleen invloed op de manier waarop we nu werken, het zal ook invloed hebben op de manier waarop kantoormedewerkers zich de komende tijd bewegen in de kantooromgeving.

Zonwerende raamfolies verbeteren uw werkklimaat

Geschreven door Jan Peter Verheuvel op 4-apr-2018 8:29:49

Veel glas en last van (hinderlijke) warmte en weerspiegelingen door de zon
De oplossing tegen de warmte van de zon in uw bedrijfspand of werkomgeving kan misschien eenvoudiger geregeld worden dan u nu denkt. Zon- of warmtewerende raamfolies kunnen dé oplossing bieden. Deze folies hebben de eigenschap om de warmte van de zon buiten te houden en het daglicht minder fel te maken. Hierdoor verbetert het werkklimaat en kan de temperatuur intern wel tussen de 6 en 8 graden zakken, waardoor de airconditioning een stuk lagen kan. De soms hinderlijke inval van zonlicht op beeldschermen wordt ook gedeeltelijk gereduceerd en het zicht naar buiten blijft scherp.

Akoestische panelen; mooi én functioneel

Geschreven door Jan Peter Verheuvel op 21-dec-2017 10:08:33

Akoestiek in kantoren vaak onderschat
De wetenschap over geluid gaat verder dan het analyseren van trillingen en geluidsgolven alleen. Wat voor effect heeft het geluid in de ruimte van een kantoor, wat doet dat met de klant of medewerker en is de galm goed, acceptabel of juist storend? Het hangt ook helemaal af van waarvoor de ruimte dient. Men spreekt vaak over “Wat een slechte akoestiek in deze ruimte”, maar waar heeft men het dan over? De ruimte moet gevormd worden om de doelgroep heen, wat zorgt voor optimale verspreiding van het geluid.

 

Squid; zelfklevende semi-transparante stof als raamdecoratie

Geschreven door Jan Peter Verheuvel op 13-nov-2017 16:36:52

“Textiel als raamdecoratie”, dat klinkt bekend. Iedereen denkt natuurlijk direct aan gordijnen of vitrages, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Privacy is nu ook te creëren door het toepassen van zelfklevende semi-transparante stof. Dus geen raamfolie of vitrages, maar vlak textiel!

Kantoren verplicht te bezuinigen op energie

Geschreven door Jan Peter Verheuvel op 23-jun-2017 11:52:19


Volgens Minister Blok (Wonen en Rijksdienst) mag er vanaf 2023 in Nederland geen enkel kantoor meer met een energielabel slechter dan label C in gebruik zijn. Dat schrijft Blok in een brief aan de Tweede Kamer. Eigenaren van energie slurpende kantoren (label D t/m G) moeten hun panden zuiniger maken. Gebouweigenaren krijgen nog 5 jaar de tijd om energiebesparende maatregelen door te voeren. Dat hoeft geen probleem te zijn, want de investering betaalt zich ruimschoots terug door besparing op energiekosten.*

RECENTE BLOGPOSTS

CATEGORIEËN

Toon alle

Iedere maand de laatste blogposts per e-mail toegestuurd