Blomsma Print & Sign Blog

Zonwerende raamfolies verbeteren uw werkklimaat

Geschreven door Jan Peter Verheuvel op 4-apr-2018 8:29:49

Veel glas en last van (hinderlijke) warmte en weerspiegelingen door de zon
De oplossing tegen de warmte van de zon in uw bedrijfspand of werkomgeving kan misschien eenvoudiger geregeld worden dan u nu denkt. Zon- of warmtewerende raamfolies kunnen dé oplossing bieden. Deze folies hebben de eigenschap om de warmte van de zon buiten te houden en het daglicht minder fel te maken. Hierdoor verbetert het werkklimaat en kan de temperatuur intern wel tussen de 6 en 8 graden zakken, waardoor de airconditioning een stuk lagen kan. De soms hinderlijke inval van zonlicht op beeldschermen wordt ook gedeeltelijk gereduceerd en het zicht naar buiten blijft scherp.

Akoestische panelen; mooi én functioneel

Geschreven door Jan Peter Verheuvel op 21-dec-2017 10:08:33

Akoestiek in kantoren vaak onderschat
De wetenschap over geluid gaat verder dan het analyseren van trillingen en geluidsgolven alleen. Wat voor effect heeft het geluid in de ruimte van een kantoor, wat doet dat met de klant of medewerker en is de galm goed, acceptabel of juist storend? Het hangt ook helemaal af van waarvoor de ruimte dient. Men spreekt vaak over “Wat een slechte akoestiek in deze ruimte”, maar waar heeft men het dan over? De ruimte moet gevormd worden om de doelgroep heen, wat zorgt voor optimale verspreiding van het geluid.

 

Het effect van kleur in de zorg

Geschreven door Jan Peter Verheuvel op 28-nov-2017 17:08:02

Kleuren hebben een bepaalde werking op het menselijk lichaam. Ze hebben invloed op onze gemoedstoestand en kunnen zelfs ons zenuwstelsel kalmeren en gedrag beïnvloeden. Daarnaast maken ze omgevingen minder provocerend of confronterend. Ook in de zorg spelen designers hier op in om het zo aangenaam als mogelijk te maken voor patiënten, bezoekers en zorgpersoneel.

De kracht van effectieve signing in de zorgsector

Geschreven door Jan Peter Verheuvel op 9-okt-2017 11:54:38

Veel zorginstellingen zijn vandaag de dag schoon, modern en state-of-the-art en hebben veel signing en bewegwijzering in hun communicatie met het publiek opgenomen. Maar plaatsen zoals ziekenhuizen zijn complexe omgevingen en kunnen voor patiënten en bezoekers verwarrend zijn om te navigeren. Het toevoegen van slimme signing en bewegwijzering om mensen te helpen hun weg te vinden kan van onschatbare waarde zijn voor de uitstraling van een zorginstelling.

RECENTE BLOGPOSTS

CATEGORIEËN

Toon alle

Iedere maand de laatste blogposts per e-mail toegestuurd