RECENTE BLOGPOSTS

CATEGORIEËN

Toon alle

Iedere maand de laatste blogposts per e-mail toegestuurd

Verbeter de akoestiek van uw ruimte op een stijlvolle manier

Posted by Chanel Bronsgeest on 4-jan-2023 9:28:29

Als u akoestische panelen op een goede manier inzet, kunnen ze zeer effectief zijn bij het oplossen van allerlei geluidsproblemen. Of het nu gaat om een restaurant, een kantoor of een museum.

Wat doen Akoestische panelen? 

Akoestische panelen zijn speciale panelen die de geluidsgolven in een ruimte beïnvloeden. De akoestiek in een ruimte is namelijk afhankelijk van absorptie en terugkaatsing van meubels en voorwerpen in de ruimte. Een slechte akoestiek in een ruimte zorgt voor galmen en schelle geluiden. De speciale akoestische panelen vangen de geluidsgolven op en zorgen voor een prettig geluid zonder nagalmen. De panelen verminderen omgevingslawaai.

Waarom is het verbeteren van de akoestiek in een ruimte belangrijk?

In veel openbare ruimtes, kantoren en horecagelegenheden is zonder dat men het door heeft een hinderlijke galm aanwezig. Goed geïnstalleerde akoestische panelen zorgen ervoor dat het geluid in een ruimte aangenamer wordt. In kantoren kan dit prettig zijn zodat werknemers prettiger hun werk kunnen doen, zonder gestoord te worden door gesprekken van collega’s. Maar ook in de horeca worden akoestische panelen vaak ingezet, voor een prettige sfeer zonder teveel lawaai.

akoestische panelen kantoor

Akoestische panelen in elke print mogelijk

Een bijkomend voordeel is dat akoestische panelen gepersonaliseerd kunnen worden door middel van het aanbrengen van een afbeelding of patroon naar keuze. Zo kunt u uw kantoor aankleden in de huisstijl van uw bedrijf, of uw horecagelegenheid decoreren met een mooie wandvisual. Op deze manier worden de panelen opgenomen als designelement in het interieur en fungeren ze als sfeerbepaler in de ruimte!

akoestische panelen restaurant

Heb ik akoestische panelen nodig?

Weet u niet zeker of de akoestiek in uw ruimte verbetering nodig heeft? Bij Blomsma voeren we ook akoestische metingen uit. Met behulp van deze metingen kunnen we voor u in kaart brengen of er te veel hoge of juist lage tonen zijn, of geluidstrillingen worden geabsorbeerd door uw meubilair en nog veel meer bepalende factoren. Naar aanleiding van deze metingen kijken we samen met u naar de beste oplossing om de akoestiek in de ruimte te verbeteren. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op!

REAGEER OP DEZE BLOGPOST