Sluiten Zoeken

Akoestische panelen

Wat zijn akoestische panelen?

De akoestiek in een ruimte is afhankelijk van absorptie en terugkaatsing van geluidsgolven door wanden of meubilair en de grootte van de ruimte zelf. Akoestische panelen, ook wel geluidsabsorberende panelen, vangen geluidsgolven op en zorgen ervoor dat deze niet nagalmen in de ruimte. De panelen verminderen omgevingslawaai en zijn tegelijkertijd een echte eyecatcher, omdat ze in elke gewenste print (of foto) en formaat kunnen worden aangeleverd.

Waarom kiezen voor akoestische panelen?

In veel openbare ruimtes, kantoren en horecagelegenheden is zonder dat men het door heeft een hinderlijke galm aanwezig. Het geluid in de ruimte gaat alle kanten op, waardoor de ruimte rumoerig en erg gehorig is. Dit zorgt voor minder productiviteit en een lagere concentratie op de werkvloer, en is simpelweg ongezellig in horecagelenheden. Akoestische panelen bieden de oplossing.

Door een betere verspreiding en absorptie van het geluid is er dus minder geluidsoverlast en daardoor een betere werkomgeving. Ook dragen deze geluidsabsorberende panelen bij aan de privacy van de ruimte, zodat men niet elkaars gesprekken kan verstaan op afstand.

Een ander bijkomend voordeel is dat veel van deze panelen gepersonaliseerd kunnen worden door middel van het aanbrengen van een afbeelding of patroon naar keuze. Zo kunt u uw kantoor aankleden in de huisstijl van uw bedrijf, of uw horecagelegenheid decoreren met een mooie wandvisual. Op deze manier worden de panelen opgenomen als designelement in het interieur en fungeren ze als sfeerbepaler in de ruimte.

In onze gratis white paper ‘Sorry, wat zegt u? Hoe akoestische panelen de akoestiek verbeteren’ leest u meer over de techniek achter akoestische panelen, ziet u voorbeelden van toepassingen en weet u na het lezen ervan alles over akoestische panelen. U kunt de paper hier downloaden.

Verschillende oplossingen

Zodra de vorm en eventuele opdruk van uw paneel bepaald is, kunt u kiezen voor diverse oplossingen. De volgende akoestische panelen worden het meest gebruikt:

  • Plafondelementen en panelen
  • Loshangende panelen
  • Wandpanelen
  • Complete fotowanden
  • Scheidingswanden en werkplekdividers
  • Standalone schermen

Staat uw voorkeur er niet bij? Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

Nog meer weten over akoestische panelen?
U leest alles in onze gratis White Paper 'Akoestische panelen'!

Download de gratis White Paper hier!

Wat wij voor u kunnen betekenen

Bent u benieuwd hoe het is gesteld met de akoestiek in uw ruimte? Blomsma Velpa Sign voert indien gewenst ook akoestische metingen uit. Met behulp van deze metingen kunnen we voor u in kaart brengen of er te veel hoge of juist lage tonen zijn, of geluidstrillingen worden geabsorbeerd door uw meubilair en nog veel meer bepalende factoren. Naar aanleiding van deze metingen kijken we samen met u naar de beste oplossing om de akoestiek in de ruimte te verbeteren.

Wilt u meer weten?
Neem dan contact met ons op.