RECENTE BLOGPOSTS

CATEGORIEËN

Toon alle

Iedere maand de laatste blogposts per e-mail toegestuurd

3 manieren om met signing personeel te informeren en motiveren

Posted by Jan Peter Verheuvel on 22-apr-2020 14:25:20

Find me on:

Signing en design in een werkomgeving zijn 2 belangrijke elementen die een grote rol spelen bij het motiveren en inspireren van het personeel. Uw personeel is een van de belangrijkste factoren binnen het bedrijf, zo niet dé belangrijkste. Voor het creëren van meer betrokkenheid, wordt van personeel niet alleen kennis over de producten en diensten verwacht, maar ook dat men zich verbonden voelt met de missie en visie van het bedrijf. Het verhaal van het bedrijf, de combinatie van historie, identiteit, visie en missie is belangrijk om ook via het pand zelf te communiceren zodat men hier dagelijks mee wordt geconfronteerd. Het voelen van verbondenheid is belangrijk voor een goede werksfeer en trouwe medewerkers.

Waar een bedrijfspand vroeger vooral functioneel moest zijn, zijn er tegenwoordig veel mooie signing en decoratieproducten beschikbaar om het verhaal van het bedrijf te vertellen. Die ene kale muur vertelt door een indrukwekkende fotowand ineens een verhaal en de anders maar saaie receptie wordt door verlichte wandletters ineens een plek waar mensen graag een praatje blijven maken.

We zien 3 functies van signing en interieurdecoratie om uw personeel te informeren en motiveren:

1. Communicatie van het 'verhaal' van uw bedrijf

Een van de factoren waarin uw pand motiverend voor het personeel kan zijn is door middel van communicatie van het ‘verhaal’ van uw bedrijf of organisatie. Uw pand kan ingezet worden om op verschillende plekken uw personeel in aanraking te laten komen met uw historie, missie of visie, doelen of prestaties. Verdere aspecten van uw merk kunnen ook op een leuke en informatieve manier op de muren of verschillende deuren van uw pand gevestigd worden, zoals door foto’s van gedane projecten of typische klantomgevingen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld fotowanden of raamstickers. Op deze manier wordt het personeel hier bij sommige touchpoints op gewezen en is deze manier van communicatie erg effectief in het creëren van verbondenheid met het bedrijf.

Bij BNG bank werken ze in veel projecten voor en met de overheid samen. Om deze verbondenheid te benadrukken, werd er in de BNG kantine voor gekozen een schitterende full colour fotowand te laten plaaten met daarop een foto van het Binnenhof in Den Haag.

Inspiratie kantoor interieur aankleding

2. Werksfeer verhogen

Een andere reden om design en decoratie in te zetten in uw pand, is omdat dit een goede invloed heeft op de motivatie van het personeel en op de werksfeer. Door gebruik te maken van design kan in uw pand meer kleur en uitstraling gecreëerd worden. Er zijn veel verschillende opties ten opzichte van (interieur-) design. Zo kunt u gebruik maken van wanddecoraties en glasdecoraties, maar ook vloerdecoraties en interne bewegwijzering. Vooral waar functionaliteit (zoals bijvoorbeeld privacy) gecombineerd wordt met uitingen rondom het verhaal of merk, kan een unieke sfeer worden gecreëerd. Op deze manier zal de werksfeer en de motivatie bij uw personeel verhoogd worden omdat het zichtbaar én voelbaar is dat er aandacht is besteed aan de werkomgeving.

Bij Radio Holland hebben we op de glazen wanden de privacyfolie voorzien van het logo, waarmee we de functionaliteit van de privacyfolie hebben gecombineerd met een stuk interne branding.

Inspiratie kantoor interieur aankleding privacyfolie

3. Vluchtwegsignalering en bewegwijzering

Naast de standaard vaak aanwezige bewegwijzering in een pand, dient er ook vluchtwegsignalering aanwezig te zijn. Deze bordjes, die samen altijd een vluchtwegsignalering systeem dienen te vormen, brengen medewerkers en bezoekers op de plek van bestemming, beide in normale situaties als in calamiteitsituaties. Het geheel van ontruimingsplattegronden en vluchtwegsignalering vormt één geheel, het systeem. Hiernaast dienen ook brandpreventie en reddingsmiddelen gemarkeerd te worden met signalering, denk bijvoorbeeld aan brandblussers.

Een juiste keuze voor signing en interieurdecoratie voor in uw pand is van invloed op uw personeel. Voor meerdere voorbeelden van interieurdecoratie, kunt u terecht in onze gallery

Neemt u zeker contact met ons op als u samen wilt kijken naar de mogelijkheden in uw werkomgeving.

REAGEER OP DEZE BLOGPOST