Blomsma Print & Sign Blog

Voorkom doorval risico's op school met veiligheidsfolie

Geschreven door Jan Peter Verheuvel op 8-okt-2019 15:14:45

Is uw onderwijsinstelling wel veilig? 

Het creëren van een veilige omgeving binnen het onderwijs is voor leerlingen, leraren en medewerkers van groot belang. Het schoolbestuur is verantwoordelijk voor het toepassen van verschillende veiligheidsvoorschriften en –regels die gelden voor scholen. Om veiligheidsmaatregelen toe te passen is het goed om te weten wat de risico’s precies zijn. Zo zijn alle schoolpanden voorzien van ramen, waarbij glasbreuk een risico kan vormen. Bijvoorbeeld spelen de kinderen op het schoolplein en ineens gaat een bal door het raam, met als gevolg een kapotte ruit en overal glasscherven op de grond. De glasscherven zijn erg gevaarlijk met kinderen in de buurt. Een ideale oplossing om dergelijke situaties te voorkomen is het toepassen van veiligheidsfolie. In deze blog gaan we dieper in op de voordelen van veiligheidsfolie voor scholen.

Printerior: maatwerk in het interieur met print

Geschreven door Jan Peter Verheuvel op 29-jun-2018 12:25:07

Printerior gaat over alles dat te maken heeft met print in het interieur van huizen, kantoren, zorginstellingen, hotels of restaurants.  We zien hierin muurvisuals, digitaal gedrukt textiel en kunst aan de muur geprint op materialen zoals hout, metaal, keramische tegels, glas en perspex.

Maak glasruiten op een eenvoudige manier veiliger met veiligheidsfolie

Geschreven door Jan Peter Verheuvel op 12-jun-2018 15:43:45

Als u om u heen kijkt ziet u overal glas. Mooi, functioneel, modern, ruimtelijk maar zeker ook gevaarlijk en uiterst breekbaar. Een ongeluk zit in een klein hoekje, zegt men weleens, maar er is in sommige gevallen ook opzet in het spel, zoals bij inbraak.

De oplossing voor zowel een ongeluk als inbraak is het toepassen van een veiligheidsfolie. U voorkomt hiermee doorvallen, waardoor de kans op ernstig letsel aanzienlijk kleiner is. En u maakt het inbrekers een stuk moeilijker om binnen te komen en uw kostbaarheden mee te nemen.

Waarom ontruimingsplattegronden niet mogen ontbreken in uw bedrijf

Geschreven door Jan Peter Verheuvel op 6-jun-2018 13:04:43

Herinnert u zich nog de brand- en ontruimingsoefeningen op school vroeger? Alles achterlaten, snel en efficiënt naar een verzamelplaats lopen en de grootste lol hebben omdat er even een half uurtje geen les wordt gegeven.

Renovatie van scholen - Creëer een inspirerende leeromgeving

Geschreven door Jan Peter Verheuvel op 17-mei-2018 9:46:20

Deze week (week 20, mei 2018) kwam het nieuws naar buiten dat de PO-Raad, VO-Raad en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) een gezamenlijk plan en afspraken gemaakt hebben over de renovatie van schoolgebouwen.

RECENTE BLOGPOSTS

CATEGORIEËN

Toon alle

Iedere maand de laatste blogposts per e-mail toegestuurd