RECENTE BLOGPOSTS

CATEGORIEËN

Toon alle

Iedere maand de laatste blogposts per e-mail toegestuurd

Printerior: maatwerk in het interieur met print

Posted by Jan Peter Verheuvel on 29-jun-2018 12:25:07

Find me on:

Printerior gaat over alles dat te maken heeft met print in het interieur van huizen, kantoren, zorginstellingen, hotels of restaurants.  We zien hierin muurvisuals, digitaal gedrukt textiel en kunst aan de muur geprint op materialen zoals hout, metaal, keramische tegels, glas en perspex.

Wereldwijd pakken ontwerpers de trend van print in het interieurs op en maken het meer “mainstream”  door gebruik te maken van de vooruitgang op het gebied van digitaal printen om op maat gemaakte meubelbekledingen, kussens, wandbekleding, vloeren, gordijnen, tafelbladen en zelfs ramen en spiegels te maken, allemaal on-demand. Hoewel niet direct een sieraad in ieder interieur, maar bij Blomsma hebben we zelfs weleens een groot aantal printers/multifunctionals gewrapped, voorzien van een nieuwe kleur. Of bent u uw IKEA kast een beetje zat en wilt u hem een andere kleur/design geven? Ook dat is mogelijk met geprinte interieurfolie.

 

Airtex®: naadloos fotobehang

Nieuwe materialen en technieken voor wandbekleding geven ontwerpers en architecten veel meer mogelijkheden dan voorheen om interieurs (en exterieurs) vorm te geven en te personaliseren. Een goed voorbeeld hiervan is Airtex®. Airtex® is een wandbekledingsmateriaal die in één stuk kan worden geprint en worden aangebracht. Airtex® wordt als wanddecoratie vaak toegepast in ziekenhuizen, kantoren (zoals we voor de gemeente Rijswijk deden), woonkamers, winkels en andere openbare gelegenheden. De voornaamste reden hiervoor is het gebruiksgemak van Airtex®. Airtex® is scheurbestendig, op textiel gebaseerde muurbedekking bedrukt met UV-uithardende harsinkten die extreem duurzaam zijn. Het fotobehang van Airtex® is eenvoudig en naadloos aan te brengen. Dit komt door de gigantische print afmeting tot wel 5x45m uit één stuk.

Muurdecoraties met print op Airtex®

Personaliseer het interieur

Mensen worden gedreven door een behoefte aan identiteit. De groeiende welvaart heeft de opkomst van zelfexpressie aangewakkerd en mensen willen een eigen identiteit creeren en dat ook laten terugkomen in hun interieurs. Dit geldt zowel voor consumenten thuis en voor kantooromgevingen/werkomgevingen. Digitaal printen is het perfecte antwoord op deze vraag naar interieurs op maat; door de schier onbeperkte mogelijkheden van print zijn we niet langer beperkt door de standaard kleuren op muren of meubels, maar kunnen we onze eigen identiteit laten zien door deze te voorzien van prints van onze eigen voorkeur.

Een voorbeeld daarvan is bijvoorbeeld behang of akoestische wanden met daarop ieder gewenst design of zelfs kunst. Over dat laatste: de database van het Rijksmuseum bevat tienduizenden schilderijen die vrij, kosteloos, te downloaden zijn om vervolgens te gebruiken als wandvullende afbeeldingen op Airtex® in een kantoor of als akoestisch paneel, deur of hotelkamer.

Print in het interieur - wandprints

De regel voor print in het interieur van uw kantoor, hotel, restaurant, huiskamer of zorginstelling is dat er geen regels zijn. U bent vrij om te bepalen welke afbeelding of patroon u op uw muren of meubels wilt terugzien om uw eigen identiteit of de merkwaarden van uw bedrijf over te brengen.

Wij hebben al veel interieurprojecten mogen opleveren dus als u graag vrijblijvend met ons wilt overleggen over de mogelijkheden voor uw situatie, neem dan contact met ons op.

REAGEER OP DEZE BLOGPOST