RECENTE BLOGPOSTS

CATEGORIEËN

Toon alle

Iedere maand de laatste blogposts per e-mail toegestuurd

Maak glasruiten op een eenvoudige manier veiliger met veiligheidsfolie

Posted by Jan Peter Verheuvel on 12-jun-2018 15:43:45

Find me on:

Als u om u heen kijkt ziet u overal glas. Mooi, functioneel, modern, ruimtelijk maar zeker ook gevaarlijk en uiterst breekbaar. Een ongeluk zit in een klein hoekje, zegt men weleens, maar er is in sommige gevallen ook opzet in het spel, zoals bij inbraak.

De oplossing voor zowel een ongeluk als inbraak is het toepassen van een veiligheidsfolie. U voorkomt hiermee doorvallen, waardoor de kans op ernstig letsel aanzienlijk kleiner is. En u maakt het inbrekers een stuk moeilijker om binnen te komen en uw kostbaarheden mee te nemen.

Veiligheidsfolie als doorvalbeveiliging

Maar het draait voornamelijk om de veiligheid, of het nu gaat om kinderen of om het personeel. Denkt u eens aan een spelend kind dat op een fietsje op school dwars door een ruit rijdt en ernstig letsel oploopt door de scherpe randen van het glas of nog erger. Met veiligheidsfolie kunt u het zogenaamde doorvallen voor zijn. De ruit zal wel breken, maar niet uiteenvallen. De glasscherven blijven door de folie en de extra sterke lijmlaag bijeen.

708x222-Veiligheidsfolie-Blog2


Wet- & regelgeving

Om te voorkomen dat er ongelukken gebeuren zijn er verschillende regels opgenomen in het Bouwbesluit 2012. Hierin wordt aangegeven dat wanneer u vanaf de vloer van een gebouw meer dan 1 meter naar beneden kunt vallen, er een afscheiding moet zijn of komen van minimaal 1 meter hoog. Daarnaast is het verplicht om in kinderdagverblijven, BSO’s en scholen de ramen tot een hoogte van 120 cm boven de grond te voorzien van veiligheidsglas of veiligheidsfolie. Of het moet op een veilige manier afgeschermd zijn van de kinderen, zodat ze er niet doorheen kunnen vallen of lopen.

708x222-Veiligheidsfolie-Blog1

 

Veiligheidsfolie als inbraakpreventie

Waarschijnlijk heeft iedere winkelier er wel eens mee te maken gehad, inbraak. Niets is vervelender dan dat iemand anders aan je persoonlijke eigendommen komt. Inmiddels zijn er folies ontwikkeld welke inbraakwerend zijn. Deze folie bestaat uit twee lagen met een extreem sterke lijmlaag ertussen, wat ervoor zorgt dat het doorbreken van het glas vertraagd wordt en hierdoor zullen veel inbrekers of vandalen afhaken. Ideaal toe te passen op de ramen van uw pand of winkeletalage.

708x222-Veiligheidsfolie-Blog3

 

Folies bestand tegen explosies en extreem weer

In sommige gevallen is het noodzakelijk dat er ultieme veiligheid wordt gegarandeerd of dat dit volgens regelgeving verplicht wordt. Denk hierbij aan overheidsgebouwen of (chemische) fabrieken waar explosies ernstige gevolgen kunnen hebben. Maar ook als preventie tegen aanslagen of vandalisme op bijvoorbeeld vliegvelden, winkelcentra of exclusieve auto’s. Of juist in plaatsen waar veel stormen, orkanen of tornados voorkomen. Deze folies zijn zeer sterk en bestand tegen rondvliegend puin.

708x222-Veiligheidsfolie-Blog5


Compleet aanbod aan veiligheidsfolies

Kortom voor diverse toepassingen beschikken wij over kwaliteitsfolies op het gebied van veiligheid die voldoen aan de normen NEN-EN 12600 en ISO 16933. Bescherm kinderen, personeel en persoonlijke eigendommen en voldoe ook nog eens aan de wettelijke vereisten. Wij kunnen voor u een complete opgave en vrijblijvende offerte maken, gebaseerd op uw huidige situatie. Kijk op onze webpagina of onze speciale productpagina voor meer eigenschappen. Hieronder nog enkele voordelen welke u misschien aan het denken zetten over veiligheidsfolies:

  • Goedkoper dan de aanschaf van nieuw gelaagd glas
  • Minder verkleuring van interieur door de 99,9 % UV-blocker
  • Eenvoudig en snel aan te brengen op bijna alle glassoorten
  • Nauwelijks zichtbaar na aanbrengen
  • Minimaal 8 jaar garantie
  • Krasbestendige anti-graffiti beschermlaag ideaal tegen vandalisme
  • Enkele varianten welke ook zonwerend zijn of mat voor meer privacy


    INFORMATIE OF OFFERTE AANVRAGEN

 

REAGEER OP DEZE BLOGPOST