RECENTE BLOGPOSTS

CATEGORIEËN

Toon alle

Iedere maand de laatste blogposts per e-mail toegestuurd

4 trends in kantoordecoratie voor 2017

Posted by Jan Peter Verheuvel on 16-aug-2017 10:34:57

Find me on:

Blomsma Print & Sign mag veel projecten doen waarbij we door middel van interieurdecoratie een aangename en functionele sfeer creëeren op een werkplek. Mensen willen zich thuis voelen in een kantoor, winkel, school of instelling. Met decoraties, kleuren, afbeeldingen en teksten kunnen we de sfeer en uitstraling van een kantoor positief beïnvloeden. We hebben de vier belangrijkste trends in kantoordecoratie op een rijtje gezet en daarbij aangegeven hoe deze trend zich vertaalt in mooie of slimme signoplossingen.

 

Akoestiek
Akoestische middelen krijgen een multifunctionele functie doordat deze in meubilair en stylingelementen worden verwerkt. Zo is er vaak genoeg nog behoefte om in een rustige omgeving te werken. Om zich even te kunnen focussen op een taak of het plegen van een belangrijk telefoontje. Hiervoor zijn akoestische wanden een uitkomst. Akoestische wanden werden voorheen voornamelijk ingezet om het geluid te dempen of de akoestiek te bevorderen. In 2017 worden akoestische middelen ook toegepast als stylingselement. Het treedt naar de voorgrond, met meer gedurfde vormen en kleuren. En net als in de mode, zijn ook interieurtrends onderhevig aan een wisseling van kleurgebruik.

 

Flexwerken
Door de komst van het 4G netwerk kan elke openbare ruimte gebruikt worden als kantoor. Erg handig voor ondernemers die druk en vaak onderweg zijn. Al is werken op kantoor nog de standaard in Nederland, toch worden panden steeds meer op het nieuwe werken aangepast. De komende jaren zullen we steeds meer kleine zitjes, vergaderopstellingen en andere ontmoetingselementen gaan zien. Deze plekken zullen een steeds meer huiselijke sfeer aannemen. Het pand wordt meer open ingericht en communicatie en netwerken word gestimuleerd.

 

Niet meer stilzitten
Er wordt steeds meer gewerkt met de term Scrum, een onderdeel van Agile projectmanagement. Dit zijn technieken die personeel binnen een ruimte bij elkaar brengt om nieuwe plannen te bedenken. Het idee erachter is om aan de hand van kleine stapjes succes te boeken in plaats van veel werk te verzetten in één onafgebroken 'run' of een systeem introduceren en vervolgens falen. Scrumruimten en meubilair worden hierop aangepast, vaak worden de gesprekken staand gevoerd. Meubelfabrikanten spelen hier op in door bureaus bijvoorbeeld meerdere functies toe te kennen. Zo zijn de werkbladen van nieuwe bureaus bijvoorbeeld gemakkelijk in hoogte te verstellen. Zo hoog dat men er staand aan kan werken.

 

De gezonde werknemer
Klussen waarbij grote concentratie vereist is kunnen het beste zittend worden uitgevoerd. Maar beter nog is om zoveel mogelijk staand of wandelend uit te voeren. Taken als het beantwoorden van e-mails, telefoneren of een werkoverleg. In 2017 is het assortiment aan dynamische zitmeubels flink gegroeid, zoals een bureaustoel in de vorm van een hometrainer, waarbij men fietsend achter het bureau kan werken. Al met al blijft écht bewegen nog steeds het beste. Stimuleer uw werknemers of collega's om een wandeling te maken in de pauze, de trap te nemen in plaats van de lift en de toilet op een andere verdieping te gebruiken. Een gezonde werknemer is een productievere werknemer!

REAGEER OP DEZE BLOGPOST