RECENTE BLOGPOSTS

CATEGORIEËN

Toon alle

Iedere maand de laatste blogposts per e-mail toegestuurd

5 manieren om klantbeleving te verhogen met signing

Posted by Nicky Smol on 26-jul-2021 16:20:47

In 1909 wist Harry Gordon Selfridge al ‘The customer is always right’. De Nederlandse variant, ‘Klant is koning’, horen we nog regelmatig voorbij komen. Maar in het tijdperk van digitale media en een concurrent om elke hoek is de klantbeleving misschien wel belangrijker dan ooit tevoren. Een essentieel onderdeel van een goede klantbeleving is het aantrekkelijk maken van uw winkel of pand. In dit artikel vertellen wij hoe u dit voor elkaar krijgt door middel van signing.

1. Signing aan de buitenkant

De buitenkant van de winkel of het pand is het visitekaartje van uw bedrijf. Zeker voor een klant die nog geen ervaring heeft met uw bedrijf. Daarom is het van belang om uw pand of winkel visueel zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Dit kan onder andere door middel van gevelreclame of reclamezuilen. Als uw bedrijf op een bedrijventerrein ligt, is een reclamezuil niet alleen visueel aantrekkelijk, maar fungeert deze ook als bewegwijzering. Hou wel in gedachte: less is more!

Gevelsigning door Blomsma Print & Sign   Futureland Maasvlakte 2 - Gevelsigning door Blomsma Print & Sign

 

2. Lichtreclame

Een andere optie om uw pand aantrekkelijker te maken is lichtreclame. Met de juiste kwaliteit lichtreclame heeft uw bedrijf niet alleen overdag, maar ook s ‘avonds een professionele uitstraling. Een bijkomend voordeel van lichtreclame is de mogelijkheid om voor een duurzame optie te kiezen. Zo’n 61% van de consumenten vindt het belangrijk dat bedrijven een duurzaamheidsstrategie hebben, blijkt uit een onderzoek van verpakkingsbedrijf Smurfit Kappa. Is duurzaamheid ook belangrijk voor u en uw bedrijf? Kies dan voor lichtreclame van aluminium (lichtgewicht) met ledverlichting. Ook is het raadzaam om na te denken over wanneer u uw lichtreclame laat branden. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om de lichtreclame tussen 1.00 en 5.00 in de nacht uit te schakelen om energie te besparen.

Lichtreclame 3M door Blomsma Print & Sign   Lichtreclame Bird & Bird door Blomsma Print & Sign

 

3. Raambestickering en zonwerende folies

Vergeet ook de ramen van uw pand of winkel niet! Als u veel ramen heeft aan de buitenzijde, biedt dit extra mogelijkheden voor reclame in de vorm van raambestickering. Raambestickering is in vele soorten en maten toe te passen; van logo of tekst op een winkelruit tot complete glasgevels die ingepakt worden met full color uitingen. Raamfolies hebben daarnaast niet alleen een decoratieve functie, speciale raamfolies kunnen ook een zonwerende of isolerende functie hebben. En dat is natuurlijk weer een aantrekkelijke mogelijkheid voor verduurzaming.

Zonwerende raamfolie depot Boijmans van Beuningen door Blomsma Print & Sign   Raamfolie reclame paprika's door Blomsma Print & Sign

 

4. Bewegwijzering en vloerdecoratie

Sinds de opkomst van COVID-19 hebben we veel vloerstickers gezien in winkels en bedrijven. Signing op de vloer kan bijvoorbeeld helpen om bepaalde routes in uw pand aan te geven of mensen alert te maken voor ‘social distancing’. Maar waar vaak niet meteen aan wordt gedacht is vloerdecoratie. Deze vorm van signing, van losse stickers tot volledige vloertapijten, geven een extra dimensie aan uw ruimte. Bovendien kan dit volledig in de huisstijl van uw eigen bedrijf zodat het geheel aan signing mooi overzichtelijk wordt en rust geeft voor uw bezoekers. Tenslotte zijn promotionele vloerstickers ideaal als u een tijdelijke actie heeft omdat deze gemakkelijk weer te verwijderen zijn.

Vloerbestickering Social distance   Reclamezuil bewegwijzering

 

5. Point of sale

In een winkel wilt u uiteraard geen klanten mislopen omdat ze simpelweg niet snel genoeg de juiste producten kunnen vinden. Daarom is het essentieel om het in de winkel zo makkelijk mogelijk te maken om alles te vinden. U heeft ongetwijfeld zelf al goed nagedacht over waar uw producten moeten worden tentoongesteld. Goede signing kan hierbij visuele ondersteuning bieden voor de beste klantervaring in de winkel zelf.

Interieurdecoratie POS materiaal door Blomsma Print & Sign   Interieurdecoratie POS materiaal door Blomsma Print & Sign

Naast de fysieke winkels is goede signing van belang in een bedrijfs- en kantoorpand. Maakt u bijvoorbeeld gebruik van een speciale kantoorruimte om klanten te ontvangen? Maak deze ruimte dan visueel zo aantrekkelijk mogelijk. Als uw klant geprikkeld wordt door mooie voorbeelden, is de kans dat u er samen uitkomt aanzienlijk groter. Dit geldt natuurlijk ook voor uw lobby en/of receptie.

Interieurdecoratie receptie Arag door Blomsma Print & Sign   Interieurdecoratie Coolblue door Blomsma Print & Sign

 

All-in one

We horen u nu denken ‘moet ik dit nu allemaal zelf gaan regelen?’. Geen paniek! Gelukkig zijn er sign-bedrijven die dit alles professioneel voor u kunnen verzorgen. Onze vakmensen met jarenlange ervaring op gebied van signing maken voor u een goed uitgedacht plan met daarin al uw wensen. Benieuwd naar alle mogelijkheden? Wij laten u graag kennis maken met Blomsma Print & Sign.

REAGEER OP DEZE BLOGPOST