RECENTE BLOGPOSTS

CATEGORIEËN

Toon alle

Iedere maand de laatste blogposts per e-mail toegestuurd

7 ideeën voor signing voor het MKB

Posted by Jan Peter Verheuvel on 23-apr-2021 9:36:44

Find me on:

Goede signing voor MKB-ers doet meer dan alleen aan voorbijgangers en klanten vertellen waar het bedrijf te vinden is – het helpt ook uw verhaal te vertellen en geeft informatie over uw gewenste imago. Om dat te bereiken dient uw signing/belettering idealiter net zo uniek te zijn als het merk of de organisatie die ze vertegenwoordigt.

 

Als vorig en dit jaar ons iets geleerd heeft, is het dat MKB de motor van onze economie is. Het MKB geeft kleur en hart aan onze samenleving en draagt zelfs bij aan ons gevoel van ‘normaliteit’. Nu het MKB hopelijk weer een fase in gaat van herstel/groei, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat uw bedrijf haar bereik maximaliseert. Dat kan met eenvoudige maar kwalitatieve signing. Hier zijn 7 van de beste signing ideeën die we iedere MKB-er aanbevelen om zijn/haar merk te bouwen.

 

1. Gevelreclame

Versterk uw zichtbaarheid met opvallende gevelreclame aan uw pand. Denk aan de naam of het logo op de gevel van uw pand. Hierdoor is uw bedrijf makkelijker te vinden voor eventuele bezoekers. Daarnaast kan uw gevel dienen als een (tijdelijke) reclamedrager voor campagnes. Zeker wanneer u gevestigd zit op een A-locatie met veel voorbijgangers kan gevelreclame een grote impact hebben.

 

header

 

2. Lichtreclame

Energiezuinige LED-lichtreclame is 's nachts én overdag beter zichtbaar en geeft uw pand nog extra uitstraling. Stoeit u met de vraag hoe een lichttoepassing op de gevel er gaat uitzien? Begrijpelijk! Immers, een lichtobject in de vorm van led reclame, neonreclame, lichtbakken, doosletters of gevelletters beïnvloedt in belangrijke mate de uitstraling van een pand: zowel in het donker als bij daglicht. Daarom verzorgen wij voorafgaand aan de productie voor u een artist impression, met een dag- en nachtsituatie. Daarin houden wij reeds rekening met het karakter van de gevel, uitlijning met raampartijen, de functie van het lichtobject en de factoren die van belang zijn voor de gemeentelijke vergunning.

 

Lichrerclame

 

3. Decoratieve glasfolie

Decoratieve glasfolie voor uw ramen, glasgevel of glazen deuren zijn verwijderbare en snel aan te passen manieren die zorgt voor wow-factor. Volledige wraps in uw huisstijlkleuren, gedeeltelijke raamafbeeldingen of unieke stickers kunnen deel uitmaken van uw aankleding en merkuitstraling. Mat of geperforeerd zelfklevend vinyl zorgt voor privacy en beperkt warmte en direct zonlicht dat hinderlijk kan zijn. Glasfolies als raambelettering wordt gebruikt om bijv. openingstijden, verkoop- en veiligheidsbeleid te communiceren.

 

decoratieve-glasfolie

 

4. Vloerstickers

Een gebied dat nog vaak onbenut blijft en over het hoofd gezien wordt, is recht onder uw voeten. Goedgeplaatste en goed ontworpen vloerstickers zijn een efficiënt hulpmiddel om of een product te promoten of klanten/bezoekers naar een bepaalde afdeling van uw pand/winkel te leiden. Vloerstickers worden ook gebruikt om looproutes aan te geven en zijn deze tijd als gevolg van de Corona maatregelen erg populair in vele branches. Vloerstickers zijn net als alle andere stickers volledig aan te passen aan uw huisstijl en andere wensen zodat het nooit ‘standaard’ zal aanvoelen voor uw bezoekers.

 

Vloerstickers

 

5. Reclamezuilen en bewegwijzering

Een reclamezuil aan de kant van de weg of op het parkeerterrein is vaak het eerste contactmoment met uw bedrijf voor bezoekers. Reclamezuilen hebben een tweeledige functie. Enerzijds bieden reclamezuilen een mogelijkheid om uw bedrijf extra goed zichtbaar te maken in de directe omgeving. Anderzijds hebben zuilen een belangrijke functie voor bewegwijzering op onder andere bedrijfsterreinen. Graag denken wij met u mee hoe u reclamezuilen het meest passend kunt inzetten binnen uw externe signing en buitenreclame. Blomsma Print & Sign heeft 40 jaar ervaring in het produceren en plaatsen van reclamezuilen in verschillende soorten en maten.

 

Reclamezuilen

 

6. Geveldoeken en banieren

Of ze nu gigantisch groot aan uw gevel bevestigd zijn, gedrapeerd aan de zijkant van een gebouw of meer compact en hangend aan een hek, banieren zijn een goedkope manier om uw merkboodschap over te brengen. Staande vlaggen zijn een leuke, goedkope manier om te laten zien dat u iets te vieren heeft of een bepaalde promotie heeft. Daarentegen zijn vlaggen weer minder goed tegen harde wind bestand.

 

geveldoeken

 

7. Autobelettering en carwrapping

Een rijdend uithangbord van uw bedrijf kan worden bereikt door uw voertuigen te voorzien van belettering of zelfs een car wrap. Van volledige wraps, tot belettering en raamstickers, u kunt uw bereik vergroten door uw bedrijfsvoertuigen van signing te voorzien. Uiteraard voorzien van uw merknaam maar ook van gemakkelijk te lezen contactinformatie zodat geïnteresseerden contact met u op kunnen nemen. Bijna alles is te voorzien van belettering: vrachtwagens, bestelwagens, personenauto’s, treinen, campers, scooters en fietsen.

 

Autobelettering

 

Ongeacht de grootte van uw bedrijf of uw budget zijn er vele manieren om signing in te zetten voor uw bedrijf. Dit waren slechts 7 van veel meer mogelijkheden op het gebied van signing en belettering. De enige echte limiet is uw fantasie en ambitie. Voor hulp bij het bedenken van de beste soorten signing voor uw bedrijf, kunt u contact opnemen met Blomsma Print & Sign: print.sign@blomsma.nl of bel 079-330 10 00.

 

REAGEER OP DEZE BLOGPOST