RECENTE BLOGPOSTS

CATEGORIEËN

Toon alle

Iedere maand de laatste blogposts per e-mail toegestuurd

Eén printer, twee afwerkingen: dat is de Colorado 1650

Posted by Nicky Smol on 14-okt-2021 9:33:32

Een van onze nieuwste printers is de Colorado 1650. De Canon Colorado 1650 is een zeer snelle printer, die snelheden behaalt van 159 m2 per uur. De 4 kleuren roll-to-roll printer beschikt over een unieke UVgel printtechnologie en heeft ingebouwde UV LEDlampen. Deze lampen zorgen ervoor dat de prints droog uit de printer komen en direct op een rol kunnen worden gedraaid.

UV-gel printtechnologie

Door de unieke printtechnologie met UV-gel is de Colorado 1650 zeer snel en productiever dan zijn voorgangers. Hij gebruikt minder inkt met behoud van een groot kleurenspectrum. Omdat de inkt stabiel blijft liggen is het mogelijk meer inkt te printen met minder passes.

We geven u alle voordelen van UV-gel printen op een rij:

  1. Volle kleuren en scherpe details dankzij nauwkeurige puntplaatsing.
  2. Fluweelzachte matte afwerking door LEDsysteem.
  3. Prints komen droog uit de printer door UV LED lampen.
  4. Kras-en slijtbestendig en dus minder gevoelig voor beschadigingen.
  5. Mediastabiliteit bij lage temperatuur.
  6. Moeiteloos printen op POS, banners, behang en nog veel meer.

  Colorado_Elevated_Closeup_Userpanel_Front_Angle_02

 

Eén printer, twee afwerkingen

Een andere bijzondere functie van de Canon Colorado 1650 is de optie om te kiezen uit twee verschillende afwerkingen: matte en glanzende prints. Dit is mogelijk door de FLXfinish technologie. Voor een matte afwerking worden de UVgel-druppels onmiddellijk na het spuiten door een korte UV-lichtflits op hun plaats gehouden. Hierdoor wordt de vorm van de inktdruppel als het ware 'bevroren'. Dit resulteert in een ruw oppervlak op microniveau, waardoor de karakteristieke fluweelachtig-matte afwerking ontstaat. Voor een glanzende afwerking krijgen de druppels iets meer tijd om zich om te zetten in een gladde, gelijkmatige laag.

flxfinish_optimizied-1

 

Onze ervaring met Canon Colorado 1650

Sinds enige tijd maken we bij Blomsma Print & Sign zelf ook gebruik van de Canon Colorado 1650. We vroegen Xander van Beugen, Senior Signoperator bij Blomsma, naar zijn ervaring:

'Wat vooral fijn is, is dat de Colorado krasbestendig is. Dit komt door het type inkt, namelijk gel in plaats van gewone inkt. Dit zorgt er wel voor dat hij iets langzamer is dan bijvoorbeeld de Mimaki. De Canon Colorado 1650 is echter weer een stuk makkelijker in gebruik. Je hoeft minder in te stellen en de rollen gaan er gemakkelijker in. Een ander bijkomend voordeel is dat het printen niet onderbroken kan worden door bijvoorbeeld een netwerkstoring. Dit komt doordat het bestand eerst in zijn geheel naar de printer wordt verzonden. Bovendien geeft de Colorado 1650 door zijn LED lampen geen warmte af, zoals sommige andere printers. Voor bepaalde materialen is dit belangrijk omdat ze anders vervormen'.


Heeft u een uitdagend signing project waarbij kwaliteit absoluut een prioriteit is? Of wilt u de Colorado 1650 met eigen ogen in werking zien? Neem dan gerust contact met ons op!

 

REAGEER OP DEZE BLOGPOST