RECENTE BLOGPOSTS

CATEGORIEËN

Toon alle

Iedere maand de laatste blogposts per e-mail toegestuurd

De 7 factoren voor een betere kantooromgeving

Posted by Jan Peter Verheuvel on 16-jul-2019 11:15:54

Find me on:

De impact van werkomgeving

De inrichting van de werkplek heeft een grote impact op de productiviteit van de medewerkers. Slimme directeuren en managers begrijpen dat het cruciaal is om de werkomgeving te zien als een zakelijk instrument binnen een bedrijf. De kernwaarden van een bedrijf worden versterkt door de werkomgeving. Dit heeft te maken met verschillende teams, functies en ontwerpelementen, die de cultuur, de waarden en het merk van het bedrijf juist weerspiegelen.

De afgelopen tijd waren open kantoorindelingen erg populair in kantoorontwerpen, deels omdat openheid, transparantie en samenwerking kenmerken zijn waar veel bedrijven naar streven. Maar uit onderzoek blijkt dat openheid en deze manier van samenwerken misschien te veel van het goede is. Medewerkers hebben steeds meer behoeften aan rust en focus. Ze vragen vaker om ruimtes waar men zich kunnen terugtrekken en concentreren.

708x222-9

Ontdek werkpatronen en micro-momenten

In elk bedrijf geldt een andere aanpak voor het inrichten van de werkomgeving. Dit komt omdat elk bedrijf andere werkpatronen en micro-momenten hebben, en daardoor andere behoeften. Micro-momenten zijn impuls behoeften die mensen beleven, zoals even iets lekkers halen uit de kantine of een snelle vraag stellen aan je collega die op dat moment in je opkomt. De beste manier om tot een goed ontwerp van een kantoor te komen, is het identificeren van de dagelijkse werkpatronen en micro-momenten. Maar het identificeren van patronen is niet zo eenvoudig als het lijkt. Het opmerken dat iemand alleen werkt in een vergaderruimte of een groep wat samenwerkt rondom iemands bureau is één ding. Het is een ander verhaal om een goed alternatief en effectief plan voor te stellen, wat de situatie verbetert. Om te achterhalen wat de werkpatronen en micro-momenten zijn, is het belangrijk om uw bedrijf goed te analyseren. Hierbij kunt u 7 factoren behandelen die invloed hebben op het kantoordesign. Deze factoren helpen om de gewenste manier van werken te koppelen aan een fysieke ruimte.

De 7 factoren zijn:

  • Locatie: de mate waarin een ruimte toegankelijk is voor medewerkers
  • Omsluiting: de mate waarin een ruimte wordt gesloten met muren, deuren of een plafond
  • Openheid: de mate waarin een ruimte visuele of akoestische privacy biedt
  • Technologie: de mate waarin een ruimte is voorzien met high-tech of low-tech
  • Tijdelijkheid: de mate waarin een ruimte uitnodigt om voor een bepaalde periode te verblijven
  • Perspectief: de manier van richting waarin een ruimte is gefocust op de aandacht van gebruikers
  • Grootte: de bruikbare vierkante meters in een ruimte

Door vragen te stellen over de bovenstaande factoren, krijgt u meer duidelijkheid welke behoeften werknemers en bezoekers hebben in een bepaalde ruimtes binnen het bedrijf. Om inzicht te krijgen kunnen de 7 factoren worden behandeld in bijvoorbeeld: workshops, focusgroepen of online enquêtes. Wanneer u onderzoek heeft gedaan en de ideale werkplek op papier staat, kunt u het plan implementeren in het interieur van het bedrijf.

708x222-web1

Implementatie van ideale werkomgeving 

Blomsma Print & Sign kan u helpen om het kantoorinterieur volledig naar uw wensen in te richten. Dit kan door het toepassen van verschillende indoor- en outdoorsigning. Bijvoorbeeld wand- en raamdecoraties om ruimtes aantrekkelijker te maken om te verblijven. Daarnaast kan er in bepaalde ruimtes meer privacy worden gecreëerd door privacy folie. Ook kunnen ruimtes worden voorzien van akoestische panelen, waardoor het geluid wordt gedempt en mensen rustiger kunnen werken. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden of een op maat gemaakt plan voor uw pand? Neem dan gerust contact op met één van onze projectleiders.

Doe inspiratie op voor uw werkomgeving met de volgende Case studies: 

Case study – Coolblue themakamers

Case study – ARAG kantoor interieurdecoratie met folie

 

REAGEER OP DEZE BLOGPOST