RECENTE BLOGPOSTS

CATEGORIEËN

Toon alle

Iedere maand de laatste blogposts per e-mail toegestuurd

De akoestiek op kantoor verbeteren met akoestische fotowanden

Posted by Jan Peter Verheuvel on 6-apr-2020 14:39:34

Find me on:

Heb je ooit aan de andere kant van een  (vergader-) tafel gezeten van iemand in een kantoor of restaurant en je kon ze nauwelijks verstaan omdat het overal zo luidruchtig was? Dat hebben we allemaal. Het is geen geheim dat lawaai echt hinderlijk kan zijn op plaatsen als restaurants, kantoren en collegezalen, waar verstaanbaarheid en sfeer een belangrijke rol spelen in het doel van de omgeving. Toch is het alleen merkbaar als deze locaties niet de tijd hebben genomen om de kwestie van de ruimte-akoestiek aan te pakken. We begrijpen dat niet elke plek is ontworpen met de akoestiek in gedachten, maar we kunnen u helpen om de akoestiek op uw kantoor of restaurant te verbeteren. In dit blog focussen we ons op zogenaamde akoestische fotopanelen. 

We weten dat niet alleen het geluid belangrijk is in kantoren of restaurants, maar ook de esthetiek is net zo belangrijk als het gaat om het behagen van uw klant of personeel. Dat is waar Blomsma Print & Sign een oplossing heeft voor akoestiek problemen met onze akoestische wandpanelen. Dit zijn akoestische wandpanelen voorzien van foto’s of andere ontwerpen en die door facilitair managers, huiseigenaren, ontwerpers, architecten en ingenieurs worden gebruikt om geluidsoverlast te beheersen en te absorberen ten behoeve van de akoestiek van restaurants, kantoren, scholen, collegezalen, kerken en vele andere ruimtes. De perfecte combinatie van zowel ontwerp- als geluidsabsorberende kwaliteiten tegelijkertijd, maakt deze akoestische fotopanelen tot de veilige keuze voor het verbeteren van de akoestiek. 

Blog febe 3

Wat zijn akoestische panelen?

Akoestische panelen zijn ‘componenten’ voor het verbeteren van de akoestiek in hinderlijk galmende en holle ruimtes. Onze producten zijn speciaal bedoeld om zichtbaar te plaatsen. Dit kan aan de wand of plafond, maar ook als losstaande elementen of werkplek dividers. Allemaal met verschillende kenmerken, toepassingsmogelijkheden en gebieden.

Minder lawaai, meer privacy

Door betere verspreiding en absorptie van het geluid is er minder overlast van harde omgevingsgeluiden en extreme nagalm. Hierdoor creëert men een betere werkomgeving met meer comfort. Door het gedeeltelijk absorberen van de juiste toonhoogte/frequenties ontstaat er een betere privacy op de werkplek. Werknemers hebben minder last van elkaar en gesprekken worden minder opgevangen.

Een eyecatcher op maat

Naast de functionaliteit van de akoestische oplossingen is het ook nog een echte eyecatcher als u kiest voor een unieke opmaak. Een mooie persoonlijke print maakt al een compleet andere indruk dan een paneel in één kleur. Iedere ruimte heeft een andere akoestiek. Om ook in de meest complexe ruimtes de juiste akoestiek te creëren wordt alles op maat geproduceerd. Of het nu gaat om een grote driehoek op een hoogte van vier meter aan het plafond of een divider tussen twee tegenover elkaar staande bureaus. 

Betere concentratie en hogere productiviteit

Akoestische materialen zorgen voor meer ontspanning op de werkvloer. Er is minder overlast en lawaai. Hierdoor hebben medewerkers een beter concentratievermogen, zijn ze minder snel afgeleid en tilt de productiviteit naar een hoge niveau.

De mogelijkheden zijn eindeloos

Een bijkomend voordeel van het toepassen van akoestische panelen is dat veel van deze panelen gepersonaliseerd kunnen worden door middel van het aanbrengen van een afbeelding of patroon naar keuze. Dus naast functionaliteit ook een echte eyecatcher, zeker in de eigen huisstijl. Ze worden opgenomen als designelement in het interieur en fungeren als sfeerbepaler in de ruimte. Naast de print of opdruk is het ook mogelijk om de vorm zelf te bepalen. Rond, ovaal, vierkant of in de vorm van een appel, het kan allemaal.

708x222-web1-1

 

Blog febe 2

We hebben onlangs wederom een mooi project mogen opleveren waarbij door middel van akoestische fotopanelen de akoestiek van een kantoor is verbeterd: bekijk hier het mooie eindresultaat.

Wilt u meer lezen over akoestiek op het kantoor en welke oplossingen daarvoor zijn? Download dan hier onze white paper.

REAGEER OP DEZE BLOGPOST