RECENTE BLOGPOSTS

CATEGORIEËN

Toon alle

Iedere maand de laatste blogposts per e-mail toegestuurd

Naamsbekendheid vergroten met signing in 2022

Posted by Nicky Smol on 16-dec-2021 11:37:05

Iedere organisatie wil graag naamsbekendheid voor haar merk. Maar wat bedoelen we precies met naamsbekendheid? In deze blog vertellen we u meer over wat naamsbekendheid is, waarom het belangrijk is voor uw bedrijf en hoe signing hieraan bijdraagt.

Wat is naamsbekendheid?

Iedere organisatie wil graag naamsbekendheid voor haar merk. Maar wat bedoelen we precies met naamsbekendheid? Makkelijk gezegd: de naam van uw merk is bekend bij de juiste doelgroep, de potentiele klant. Hoe groter de naamsbekendheid, hoe groter de kans dat potentiële klanten bij uw bedrijf terecht komen. 

Een mooi voorbeeld. Stel u voor dat u ineens een sterretje heeft in de voorruit van uw auto. Misschien heeft u zelf niet eens een auto, maar wij durven te wedden dat er een bepaald bedrijf is waar u meteen aan denkt. Niet waar? Dit zegt iets over de naamsbekendheid van het merk. Hoewel u zelf misschien nog geen ervaring met een bedrijf hebt gehad, kan naamsbekendheid de doorslag geven in uw keuze voor dit bedrijf wanneer u een sterretje in uw voorruit van uw auto aantreft.

Waarom is naamsbekendheid belangrijk?

Zoals we dus al aangaven: hoe groter de naamsbekendheid, hoe groter de kans dat potentiële klanten bij uw bedrijf terecht komen. Maar hoogstwaarschijnlijk heeft u niet een zodanig groot budget om elke avond bij RTL4 in het reclameblok te verschijnen. Geen enkel probleem! Bij Blomsma Print & Sign vergroten we de naamsbekendheid van uw bedrijf met offline reclame: namelijk met de beste, meest kwalitatieve signing.

 

Naamsbekendheid vergroten met signing

Bij het vergroten van de naamsbekendheid denken mensen vaak aan reclames op TV of sociale media. Maar vergeet niet de kracht van offline naamsbekendheid. Wat dacht u van een prachtige lichtreclame op uw voorgevel? Of een wagenpark met autobestickering, geheel in eigen huisstijl? Door het inzetten van de juiste signing creëert u overigens niet alleen meer naamsbekendheid, maar ook een zeer professionele uitstraling uw bedrijf.

Gevelreclame en lichtreclame voor meer naamsbekendheid

Lichtreclame is meer dan alleen een mooie verlichting aan de gevel. Lichtreclame zorgt ervoor dat uw bedrijf wordt gezien. Zeker als uw bedrijf een goede locatie heeft waar veel verkeer langskomt. Bovendien is lichtreclame zichtbaarder dan reguliere gevelreclame, zeker in de wintermaanden. 

Een aantal interessante punten uit onderzoek van Outdoor Signs America:
• Zo'n 75% van de ondervraagde klanten geeft aan dat zij wel eens winkels binnen zijn gegaan waar zij nog nooit geweest waren, puur vanwege de signing op de gevel.
• Zo'n 70% van de ondervraagde klanten gelooft dat de signing/lichtreclame van een merk de kwaliteit van de producten en diensten weerspiegelt. 
• Zo'n 50% van de ondervraagden geeft zelfs aan dat slechte signing ze ervan weerhoudt om ergens naar binnen te gaan.

lichtreclame-1


Wilt u ook uw naamsbekendheid vergroten met lichtreclame? Download voor meer informatie onze
white paper ‘Hoe uw lichtreclame wint van alle andere’. Met meer dan 40 jaar ervaring helpen we u graag met het maken van de juiste keuze.

Uw wagenpark inzetten voor naamsbekendheid

Heeft u een wagenpark met auto's en busjes die misschien wel door heel Nederland rijden? Maak van uw voertuigen dan rijdende visitekaartjes! Uw wagenpark ziet er niet alleen professioneel en mooi uit, maar uw naamsbekenheid zal groeien.

Het beletteren van uw wagenpark is relatief goedkoop als u kijkt naar andere vormen van reclame (zoals TV, radio etc). Onderzoek van onze partner 3M geeft aan dat online advertenties kunnen oplopen tot wel 16 euro per duizend vertoningen. Bij autobestickering zij de kosten slechts 0,15 cent per duizend vertoningen.

Uit aanvullend onderzoek bleek bovendien dat wagenparkbelettering andere mediacampagnes versterken. Studie toontde aan dat het opnemen van buitenreclame in de mediacampagne de ROI (return on investment) met 40% verhoogt.

WAGENPARK3

Dit wil ik ook voor mijn bedrijf!

Ook uw naamsbekendheid vergroten met signing? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie!

 

 

REAGEER OP DEZE BLOGPOST