RECENTE BLOGPOSTS

CATEGORIEËN

Toon alle

Iedere maand de laatste blogposts per e-mail toegestuurd

Vloerstickers en looproute stickers voor social distancing op het kantoor

Posted by Jan Peter Verheuvel on 11-mei-2020 15:37:40

Find me on:

Wanneer u het gebruik van looproute vloerstickers, stickers en bewegwijzering op de vloer van uw kantoor overweegt, is het een goed idee om te bepalen wat het type vloeroppervlak is, hoeveel voetverkeer er plaatsvindt, de reinigingsfrequentie en in welke mate er (industrieel) materieel over heen rijdt op de dagelijkse basis.

Een van de laatste trends voor social distancing/corona maatregelen vandaag de dag zijn looproute vloerstickers en vloerbewegwijzering voor kantoren, magazijnen, productiebedrijven en retail point-of-sale locaties voor hun klanten. Milieu-, gezondheids- en veiligheidsafdelingen vertrouwen op deze bewegwijzering en kunnen de plaatsing ervan beheren.

Als u overweegt social distancing vloerstickers te gaan gebruiken, is de kwaliteit van het materiaal net zo belangrijk als de boodschap of de branding die u kiest op de sticker.

social distancing vloerstickers en looproute stickers

De volgende zaken zijn belangrijk bij het kiezen van de juiste vloerstickers in uw kantoor:

1. Welke typen ondergrond zijn er in uw bedrijf waar de vloerstickers/bewegwijzering op gemonteerd moeten worden? Dienen de social distancing vloerstickers aangebracht te worden op tapijt voor uw kantoren? Of heeft u een magazijn waar veel heftruckverkeer is en de cementvloeren van de locatie elke dag of week een desinfecterende chemische reiniging nodig hebben? Verschillende ondergronden vereisen verschillende sticker lijmlagen en -materialen, zodat ze net zo lang meegaan als u ze nodig heeft. U moet ook het feit dat u de vloerstickers uiteindelijk misschien moet verwijderen, in overweging nemen.

2. U moet in overweging nemen of u de social distancing vloerstickers voor een langere periode wilt toepassen of dat u per periode deze beslissing wilt maken. Het is overduidelijk dat de huidige bedrijfscultuur is veranderd om de medewerkers ruimte te bieden tijdens hun werk. Echter is er nu nog geen exact tijdsbestek bekend voor hoe lang dit gaat duren en wat verplicht blijft en wordt. Afstand-stickers zijn er in vele kwaliteiten, van stickers die maar kort goed blijven tot stickers die van een dermate goede kwaliteit zijn dat ze maanden en soms jaren goed blijven zitten en leesbaar blijven. Vraag ons om advies als u hierover wilt nadenken.

3. Als u de vloerstickers zeer vaak vervangt, zoals bijvoorbeeld in zorginstellingen of ziekenhuizen of voedselproductiebedrijven, kunt u overwegen om te kiezen voor duurzamere stickers/tapes op een rol in plaats van individueel uitgesneden stickers.. Denk hierbij aan minder gebruik van verpakkingsmateriaal en het gebruik van duurzame producten. Ook zijn er naast vloerstickers ook andere producten die ingezet kunnen worden om ‘sociale distancing’ maatregelen te communiceren, zoals bordjes, pull-up banners, raamstickers etc.etc.

4. Het belang van de social distancing is groot volgens het RIVM en de overheden. Dat is een goede reden om het toe te passen. Echter moet u naast dit belang wel in uw achterhoofd houden dat het niet ‘too much’ wordt. Een overdaad aan social distancing signing en vloerstickers brengt geen rust en zal juist een onrustig of angstig gevoel creëren. U wilt dat uw medewerkers of klanten nog steeds op een fijne manier bij u komen en dat dit op een zo natuurlijk mogelijke manier gaat. Hierom moet u een weloverwogen beslissing maken om met beide aspecten rekening te houden: veiligheid van uw personeel/klanten/bezoekers en het bieden van een rustige en prettige omgeving.

social distancing vloerstickers en looproute stickers

Voor vloerstickers, looproute stickers, raamstickers en andere bewegwijzering in uw kantoor om de afstand-houden maatregelen te communiceren, hebben we een standaard assortiment samengesteld dat u hier kunt bekijken.

Voor Corona schermen voor uw kantoor, kassa of balie kijkt u hier.

Wij kunnen u ook helpen met het samenstellen van een signplan voor uw locatie, inzake de social distancing/Corona maatregelen op uw kantoor. Neem daarvoor contact met ons op: projecten@blomsma.nl

REAGEER OP DEZE BLOGPOST