RECENTE BLOGPOSTS

CATEGORIEËN

Toon alle

Iedere maand de laatste blogposts per e-mail toegestuurd

Squid; zelfklevende semi-transparante stof als raamdecoratie

Posted by Jan Peter Verheuvel on 13-nov-2017 16:36:52

Find me on:

“Textiel als raamdecoratie”, dat klinkt bekend. Iedereen denkt natuurlijk direct aan gordijnen of vitrages, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Privacy is nu ook te creëren door het toepassen van zelfklevende semi-transparante stof. Dus geen raamfolie of vitrages, maar vlak textiel!

 

Veelzijdig toe te passen
Squid® raamtextiel is toe te passen op elk type raam, ongeacht het formaat en de vorm. Tevens is het textiel zowel vocht- als hittebestendig en is uitermate geschikt voor grotere kantooromgevingen. Met de brandveiligheidsklasse M1/B1 is het prima toe te passen in openbare ruimtes en bedrijfsmatige projecten waar strenge brandnormen gelden.

Het textiel kan temperaturen aan tot 60°C en ook blootstelling aan hoge concentraties vocht heeft geen invloed op de kleefkracht van het product. Hierdoor kan Squid® ook in badkamers, garages, keukens en wasruimtes aangebracht worden.

Afb-2-708x22-GroteRaamPartij.jpg


Elke vorm raam is te voorzien van het zelfklevende semi-transparante textiel. Of het nu rond, rechthoekig, schuin, driehoekig is, alles is op maat te maken en te beplakken met Squid®. Met een breedte van 130 cm en maximaal 15 meter lang kent het vele toepassingsmogelijkheden, zeker omdat het ook nog eens te bedrukken is.

 

Semi-transparant, maar toch voldoende privacy
Squid® is de oplossing om privacy te generen, maar wel het daglicht binnen te laten en van het uitzicht te genieten. Het effect is vergelijkbaar met dat van een glasgordijn. Voorbijgangers kunnen overdag niet of nauwelijks naar binnen kijken, maar wanneer binnen de verlichting aangaat zal de inkijk minder worden belemmerd. Hiermee is Squid® goed toepasbaar in kantoren voor bijvoorbeeld vergaderkamers, maar ook in onderwijsinstellingen, horecagelegenheden, airports, recreatie of in de zorg.

Afb-1-708x22-Horeca.jpg 

Stijlvol en natuurlijk
Squid® creëert een mooie en natuurlijke uitstraling. Tijdens de introductie op de Salone del Mobile in Milaan werd het zelfklevende textiel door duizenden architecten en designers vol bewondering bestudeerd. De unieke textuur maakt het bovendien praktisch in onderhoud en geschikt voor elk interieur en type architectuur. Door de antibacteriële behandeling in het productieproces is slechts een vochtige microvezeldoek of stofzuiger met borstel voldoende om het product schoon te maken.

Het raamtextiel is inmiddels verkrijgbaar in vijf verschillende Earth tinten, zodat het perfect in ieder interieur past. De unieke en fijne textuur van het textiel is te wijden aan het speciale productieproces waarin polyester garens gebruikt zijn zodat het zacht en warm aanvoelt.


Afb-3-708x22-MateriaalKleuren.jpg

 

Printen in eigen huisstijl of patroon
De vijf beschikbare kleuren zijn goed te bedrukken waardoor huisstijluitingen, -patronen of specifieke afbeeldingen op Squid® een eigen, passende positie in het interieur innemen. Door de standaard matte uitstraling van Squid® en de trends van unieke vormen van glasdecoratie is het goed te gebruiken in restaurants, musea, hotels of zorginstellingen.

     

Montage op grote oppervlakken
Squid® is ook te gebruiken voor grote glazen oppervlakken. Voor het onzichtbaar aansluiten van verschillende banen materiaal is het verstandig om voor de montage een Squid® Application Partner in te schakelen, zodat het raamtextiel het best tot zijn recht komt.

Afb-4-708x22-GroteRaamPartij.jpg

 

Zonwerende werking
Het textiel heeft naast een natural feeling en strakke uitstraling ook een zonwerende functie. Squid® is bestand tegen zware zonne-intensiteit zonder ook maar enige vorm van kleefkracht te verliezen. Doordat het textiel direct op het raam is aangebracht vormt zich geen luchtlaag tussen het materiaal en het glas waar warmte zich kan ophopen. Verder reflecteert het textiel een deel van het zonlicht en houdt de warmte tegen die binnenkomt. Afhankelijk van de gekozen kleur of print kan een kwart van de zonne-energie weerkaatst worden, wat neerkomt op een verlaging van de gevoelstemperatuur van ongeveer 3°C.

 

Professionaliteit en innovatie komen samen
De producent van Squid®, Lampe Textiles, heeft een rijke historie in de textielindustrie en heeft inmiddels een goede reputatie opgebouwd. Door het nastreven en toepassen van uitmuntende kwaliteitsgaranties kiest Blomsma ervoor om het product Squid® toe te voegen aan het assortiment.

INFORMATIE OF OFFERTE AANVRAGEN

Heeft u nog vragen naar aanleiding van deze blog of bent u benieuwd naar meer toepassingsgebieden, neem dan gerust contact met ons op via projecten@blomsma.nl of via 079-330 10 70.

REAGEER OP DEZE BLOGPOST