RECENTE BLOGPOSTS

CATEGORIEËN

Toon alle

Iedere maand de laatste blogposts per e-mail toegestuurd

Tijdelijke signing en bewegwijzering: hier moet u aan denken

Posted by Jan Peter Verheuvel on 28-feb-2019 12:27:26

Find me on:

Tijdelijke signing en bewegwijzering wordt overal om ons heen gebruikt. Tijdelijke borden of bewegwijzering voor evenementen, promotieacties, pop-up stores of bouwlocaties zijn een goed middel om mensen op een kostenefficiënte manier snel van A naar B te krijgen. Tijdelijke signing is ideaal wanneer u een korte periode iets wilt communiceren naar uw doelgroep. Dit kan door middel van promotie op evenementen en andere gebeurtenissen die beperkt zijn door een bepaald tijdsbestek. Belangrijke criteria voor tijdelijke signs zijn dat het materiaal  makkelijk te monteren moet zijn en het materiaal moet licht zijn. Wanneer het materiaal licht is dan kan het eenvoudig getransporteerd worden. Tijdelijk signs helpen uw bedrijf, instelling of organisatie zichtbaar te maken bij de doelgroep. In deze blog gaan we dieper in op tijdelijke signs en hoe deze gebruikt worden op evenementen, in de retail en tijdens verbouwingen.

Blomsma Print & Sign tijdelijke signing bewegwijzering signs

Tijdelijke bewegwijzering op evenementen

Evenementen zijn vaak van korte duur, meestal een aantal dagen. Voor zo’n korte periode is tijdelijke signing uitermate geschikt. Op evenementen komen bezoekers vaak voor het eerst en daarnaast kan per locatie of per jaar het evenement qua inrichting erg verschillen. Kortom, de locaties zijn meestal geheel onbekend voor bezoekers. Goede (interne) bewegwijzering is dan onmisbaar. Op evenementen komen bezoekers vaak met de volgende vragen: waar zijn de toiletten, waar kunnen we eten halen of waar is de informatiebalie? Door middel van goede bewegwijzering weten bezoekers precies waar zij heen moeten. Naast de evenementenhal moeten stands op een beurs ook aantrekkelijk zijn voor bezoekers. Standhouders willen hun product of dienst zo goed mogelijk presenteren aan bezoekers. De aankleding van de stand kan daarbij helpen door gebruik van banners, vloerstickers en wandpanelen.

IMG_3194

Veel evenementen en festivals vinden buiten plaats. Zo’n evenemententerrein is vaak enorm groot en kan een groot aantal aan bezoekers ontvangen. Bij het inrichten van een evenemententerrein moet rekening gehouden worden met verschillende looproutes, nooduitgangen en routes naar de podia/stages. De rol van de bewegwijzeringsborden, ook wel signing/signage genoemd, wordt hierdoor vergroot. Verder moeten er ook bewegwijzeringsborden aanwezig zijn voor food & drinks, muntenkassa’s, EHBO en merchandise. Bezoekers op onbekend terrein hebben verschillende informatiebehoeften, duidelijk aanduidingen zijn daarom essentieel.

Veiligheidsplannen en vluchtroutes op evenementen

Door de grote hoeveelheid bezoekers op evenementen en festivals moeten bij geval van nood vluchtroutes en uitgangen goed zichtbaar zijn. Het is cruciaal om goede plannen te hebben voor veiligheidssignalering en vluchtroutes. In noodsituaties is signing erg belangrijk. Een overdaad aan borden geeft echter geen gevoel van veiligheid, maar eerder verwarring. De organisator van een evenement moet van tevoren bepalen hoeveel bezoekers veilig op een evenemententerrein passen door middel van een capaciteitsanalyse. Borden moeten duidelijk zichtbaar zijn en als het donker is moeten de borden verlicht zijn. Wij helpen u graag met de bewegwijzering van vluchtroutes en nooduitgangen op uw evenemententerrein. We kunnen uw signplan voor u maken, we kunnen uw bewegwijzering desgewenst ontwerpen, produceren en ook plaatsen.

Blomsma Print & Sign tijdelijke signing bewegwijzering signs

Gebruik van tijdelijke signs in de retail

In de retail hebben retailers vaak te maken met tijdelijke of seizoensgebonden acties. Tijdelijke signing wordt daarom ook veel gebruikt in de retail. De instore of outstore signing moeten vaak vervangen worden door seizoensgebonden acties, zoals bijvoorbeeld voor aankondigingen van voorjaars- en zomercollecties. Ook de promotie van feestdagen is van korte duur, bijvoorbeeld Kerstdagen, Valentijnsdag of Pasen. POS materiaal zoals banners, displays en vloerstickers moeten steeds vernieuwd worden, afhankelijk van seizoensgebonden en tijdelijke activaties en acties. Ook bij een pop-up store of leegstaande winkels kan tijdelijke signing goed gebruikt worden, bijvoorbeeld door ‘window dressing’ waardoor een leegstaand pand er een stuk aantrekkelijk uitziet. Blomsma RetailSigning heeft veel ervaring met tijdelijke promotionele acties in de retail. Voor meer informatie over signing in de retail kunt u contact met ons opnemen. 

Blomsma Print & Sign tijdelijke signing bewegwijzering signs

Tijdelijke signs tijdens verbouwingen

Bij verbouwingen in een pand of omgeving van een bouwplaats worden bezoekers vaak voorzien van een omleidingsroute of een alternatieve route. Zo wordt voorkomen dat een bedrijf of organisatie bij onderhoud of verbouwing niet toegankelijk is voor bezoekers. Tijdelijke bewegwijzering wordt veel gebruikt bij bouwlocaties of openbare wegen in steden. Omleidingsroutes of alternatieve routes worden meestal aangeduid met bewegwijzeringsborden. Op de borden staan vaak teksten zoals: Volg route A of omleidingsroute. Wanneer de verbouwingen klaar zijn kunnen de tijdelijke borden weer weg.

Blomsma Print & Sign tijdelijke signing bewegwijzering signs

Bij Blomsma Print & Sign hebben wij alle kennis over bewegwijzering en tijdelijke signs. Samen met u bedenken wij graag een op maat gemaakt plan voor uw evenement, promotieactie, pop-upstore of bewegwijzering op bouwlocaties. Daarnaast hebben onze collega’s van Blomsma Signs & Safety veel ervaring in veiligheidssignalering en vluchtroutes. Bij Blomsma Groep kunnen wij een totaalplan maken van ontruimingsplattegronden tot interne bewegwijzering. 

Wilt u meer weten neem dan contact met ons op.

REAGEER OP DEZE BLOGPOST