RECENTE BLOGPOSTS

CATEGORIEËN

Toon alle

Iedere maand de laatste blogposts per e-mail toegestuurd

Trends in Signing 2021

Posted by Nicky Smol on 18-aug-2021 15:03:18

Wanneer een professioneel signing-bedrijf kwalitatief werk levert, kan signing jaren meegaan. Daardoor zijn trends in signing niet zo uitbundig en wisselend als bijvoorbeeld interieur-trends. En dat is maar goed ook, want u wilt natuurlijk kiezen voor trends die over 5 jaar nog steeds up-to-date zijn! In deze blog leest u alles over de signing-trends voor de komende jaren.

Verduurzaming

Een belangrijke trend die doorzet in 2021 en zeker de komende jaren ook essentieel zal zijn, is verduurzaming. Duurzaam ondernemen betekent bewust omgaan met energie. Maar ook het kiezen voor het duurzaam maken van bedrijfsprocessen is belangrijk. Voor bedrijven is het imago in de meeste gevallen de motivatie achter maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo’n 61% van de consumenten vindt het namelijk belangrijk dat bedrijven een duurzaamheidsstrategie hebben, blijkt uit een onderzoek van verpakkingsbedrijf Smurfit Kappa.

Kiezen voor duurzame signing kan daarom niet achterblijven. Gelukkig zijn er talloze duurzame opties als het gaat om signing. Van lichtreclame tot zonwerende folies en van bewegwijzering tot ontruimingsplattegronden: bij Blomsma Print & Sign kan het allemaal duurzaam geproduceerd worden.

Nutricia Blomsma Print & Sign   

 

Raamfolies in elke kleur en vorm

De raamfolies anno 2021 zijn niet langer kant-en-klare stickers die u zelf op het raam plakt. Met zelfklevend vinyl voorziet u uw ramen met opvallende full color glasdecoraties. Door voor een signbedrijf te kiezen dat werkt met hoogwaardige 3M materialen, bent u gegarandeerd van langdurige garanties op de hechting en kwaliteit van de folies. Met 3M materialen is bovendien elke vorm en kleur mogelijk. Door speciale technieken (colormatch vinyl) is het zelfs mogelijk om de folie af te drukken in exact dezelfde kleur als bijvoorbeeld uw schilderwerk.

 
raamfolie Blomsma Print & Sign

Akoestiek

U heeft het vast wel eens meegemaakt. Je probeert een gesprek te voeren met iemand, maar de omgeving is erg luidruchtig en je verstaat elkaar slecht. In veel openbare ruimtes en bedrijfspanden is er zonder dat men het beseft vaak een hinderlijke galm aanwezig. Gelukkig zijn er vele visueel mooie oplossingen om dit probleem te verhelpen.

Om de akoestiek in een ruimte te regulieren zijn akoestische panelen de ideale oplossing. Deze zorgen namelijk niet alleen voor minder omgevingslawaai, maar zijn ook nog eens verkrijgbaar in elke vorm en natuurlijk in uw eigen huisstijl. De panelen zijn zelfs zo mooi ontworpen, dat het in veel gevallen lijkt of het paneel puur decoratief is.Akoestische panelen Blomsma Print & Sign   

 

Interior meets signage

Trends op het gebied van signing hebben vaak overlap met trends op het gebied van interieur. Als het gaat om indoor signing, kunnen de twee elkaar zelfs versterken. Een trend die je momenteel bijvoorbeeld veel ziet is het implementeren van de natuur. Bij interieurtrends uit zich dit in veel planten, verschillende houtsoorten en ‘ruwe’ materialen zoals beton-look of onafgewerkte bakstenen als muur.

Dit alles is echter niet altijd even praktisch voor bijvoorbeeld een zorginstelling of andere openbare ruimtes. Een mooi alternatief is daarom een wandvisual. Niet alleen zijn deze perfect af te stemmen op het interieur, maar ze zijn ook nog eens zo toegepast dat ze bezoekers op hun gemak stellen.

 

Transparantie

Tenslotte verwachten klanten tegenwoordig van bedrijven dat ze open en transparant zijn naar de buitenwereld. Het gaat er niet alleen meer om wat een bedrijf verkoopt, maar ook wat voor verhaal zij vertellen. Steeds meer bedrijven geven de buitenwereld een kijkje in hun bedrijf door bijvoorbeeld bedrijfsprocessen openbaar te maken en in beeld te brengen op sociale media.

Als u er ook voor kiest om uw bedrijf open en transparant te maken (goed bezig!), dan wilt u natuurlijk wel dat uw pand/bedrijf er van de binnenkant ook aantrekkelijk uitziet. Daarom zijn er steeds meer bedrijven die ook het interieur van hun eigen pand verrijken met raamdecoraties, themakamers en luxe interne bewegwijzering.

Coolblue Blomsma Print & Sign   

Less is more

Er zijn talloze manieren om signing aan te brengen, maar u wilt uw bezoekers natuurlijk niet overweldigen met borden, stickers en raamfolies. Bezoekers voelen zich vaak het prettigst in een omgeving waar iets moois te zien is, maar waar zij niet worden bedolven onder visuals. Dit zorgt namelijk voor prikkels en te veel prikkels kunnen stress veroorzaken. Het creëren van rust is daarmee iets van alle tijden. Ook daarom is het raadzaam om alle werkzaamheden uit te laten voeren door één gespecialiseerd sign-bedrijf, zoals Blomsma Print & Sign. Wij kunnen (samen met u) een plan maken voor uw bedrijf, zodat alle signing er professioneel en als één geheel uit komt te zien. 

 

REAGEER OP DEZE BLOGPOST