RECENTE BLOGPOSTS

CATEGORIEËN

Toon alle

Iedere maand de laatste blogposts per e-mail toegestuurd

Hoe verbetert u de bewegwijzering en signing in  parkeergarages?

Posted by Jan Peter Verheuvel on 18-jan-2019 12:27:54

Find me on:

Uit onderzoek blijkt dat parkeergarages in Nederland erg laag scoren op de parkeergaragetest door bezoekers. Dit komt door slechte bewegwijzering, onbegrijpelijke bordjes, te weinig bordjes, pijlen die ontbreken of zijn versleten, borden die te hoog hangen en etagenummers die ontbreken. Als eigenaar van een parkeergarage wilt u juist dat bezoekers positief zijn over uw parkeergarage. Dit is de plek waar de klantervaring begint en eindigt. Bewegwijzering helpt bij de veiligheid van automobilisten en voetgangers in parkeergarages. De rol van bewegwijzering is om zo duidelijk en veilig mogelijk aan te geven waar bezoekers heen moeten in parkeergarages. De borden moeten simpele en eenvoudige beelden bevatten, zoals pictogrammen die snel weergeven wat er bedoeld wordt. Men moet in één oogopslag zien waar hij/zij naar toe moet. Wij geven u graag een aantal tips hoe u de bewegwijzering en signing kunt verbeteren in uw parkeergarage.

Tip 1: Geef rijrichtingen aan

Geef duidelijk aan welke richting bezoekers op moeten. Dit kan d.m.v. pijlen op het wegdek en pijlen op borden. Houd wel rekening met verschillende omstandigheden, zoals regen of duisternis. Het kan zijn dat pijlen op de weg niet goed zichtbaar zijn als het nat is. Daarom is het belangrijk om ook op ooghoogte informatieve bewegwijzering aan te brengen, zodat automobilisten gemakkelijk kunnen zien waar zij heen moeten. Daarnaast zijn looppaden en zebrapaden belangrijk voor bezoekers die hun auto hebben geparkeerd en naar de uitgang willen lopen.

parkeergarage Blomsma Print & Sign bewegwijzering signing veiligheid

Tip 2: Wat zijn de snelheidslimieten?

In een parkeergarage vindt veel beweging plaats van voetgangers en in- en uitrijdende auto’s. De kans op ongelukken wordt vergroot door de hoeveelheid beweging en door de vrij kleine oppervlakte. Hierdoor zijn snelheidslimieten onmisbaar. Snelheidsborden helpen automobilisten aan te moedigen om met een veilige, stapvoets snelheid te rijden.  

Tip 3: Advertentie en reclame mogelijkheden in parkeergarages

Naast voorzien van informatie kunnen borden in parkeergarage ook reclame-uitingen bevatten. Het kan zijn dat een parkeergarage direct doorloopt in een specifieke winkel, bijvoorbeeld een supermarkt. De supermarkt kan de borden in een parkeergarage gebruiken om acties te plaatsen. Zo worden bezoekers voorafgaand geïnformeerd over de acties en reclames van de winkel.

parkeergarage Blomsma Print & Sign bewegwijzering signing veiligheid

Tip 4: Creeër veiligheid

Markering van vluchtroutes en veiligheidsaanduidingen is verplicht en noodzakelijk in parkeergarages. In het ontwerp moet rekening gehouden worden met vluchtwegen. Vaak moeten deze voldoen aan de eisen die gesteld zijn in het Bouwbesluit. Bezoekers moeten zo snel en veilig als mogelijk de parkeergarages verlaten. 

Tip 5: Verlichting en uiterlijk

Parkeergarages zijn vaak donkere ruimtes. Het plaatsen van verlichting helpt automobilisten om meer zicht te hebben. Daarnaast voelen bezoekers zich in verlichte ruimtes veiliger. Het interieur kan ook helpen. Als de parkeergarage goed onderhouden wordt en schoon is, heeft dit een positief effect op de bezoekers. Zorg dat uw parkeergarage representatief is!

Tip 6: Herkenbaarheid van etages

Een veel voorkomend probleem in parkeergarages voor bezoekers is niet meer weten op welke verdieping de auto staat. Om het bezoekers makkelijker te maken om te zien op welke verdieping zij zich bevinden, kan er gebruik gemaakt worden van kleuren, nummering of letters. Elke verdieping kan een andere kleur of nummer krijgen. In sommige parkeergarages worden beelden gebruikt, zoals op Schiphol, waar typisch Hollandse beelden gebruikt worden. De vakken worden vaak ook met belijning of gekleurde vakken aangegeven, zodat duidelijk is waar de auto’s precies moeten staan.

parkeergarage Blomsma Print & Sign bewegwijzering signing veiligheid

Bij Blomsma Print & Sign hebben wij al vele parkeergarages mogen voorzien van bewegwijzering en doeltreffende signing. Samen met u bedenken we graag een concept waar bezoekers zich prettig en veilig voelen en hun weg kunnen vinden, ook in noodsituaties. We leveren verlichte & onverlichte bewegwijzering, muurdecoraties, reclamezuilen, routemarkeringen, glasfolies, portaalborden, vluchtwegmarkeringen en ontruimingsplattegronden.

Wilt u meer weten kijk dan in onze projectgallery of neem contact met ons op.

REAGEER OP DEZE BLOGPOST