RECENTE BLOGPOSTS

CATEGORIEËN

Toon alle

Iedere maand de laatste blogposts per e-mail toegestuurd

Zonwerende raamfolies verbeteren uw werkklimaat

Posted by Jan Peter Verheuvel on 4-apr-2018 8:29:49

Find me on:

Veel glas en last van (hinderlijke) warmte en weerspiegelingen door de zon
De oplossing tegen de warmte van de zon in uw bedrijfspand of werkomgeving kan misschien eenvoudiger geregeld worden dan u nu denkt. Zon- of warmtewerende raamfolies kunnen dé oplossing bieden. Deze folies hebben de eigenschap om de warmte van de zon buiten te houden en het daglicht minder fel te maken. Hierdoor verbetert het werkklimaat en kan de temperatuur intern wel tussen de 6 en 8 graden zakken, waardoor de airconditioning een stuk lagen kan. De soms hinderlijke inval van zonlicht op beeldschermen wordt ook gedeeltelijk gereduceerd en het zicht naar buiten blijft scherp.

Toepassingen van warmtewerende glasfolie

De raamfolie kan eigenlijk op iedere glassoort toegepast worden, van enkel glas tot HR+++ glas. Op monumentale panden waar nog veel enkel glas voorkomt en waar geen uiterlijke veranderingen mogen plaatsvinden is dit de meest ideale oplossing, maar ook op ultra moderne en futuristische bedrijfsomgevingen met veel glastoepassingen kan dit een uitkomst bieden. Tevens in schoolgebouwen, waar de temperatuur in klaslokalen snel tot tropische waarden kunnen stijgen of juist voor particuliere huiselijke toepassingen. Het kan eigenlijk overal.

Zon- en warmtewerende raamfolies zorgen voor een beter werkklimaat Blomsma Print & Sign

Folie goedkoper dan nieuwe glasruiten

Enkel of (verouderd) dubbel glas biedt nauwelijks weerstand tegen de zon. Ook de nieuwste varianten van HR tot HR+++ glas houden na lange tijd te zijn blootgesteld aan zonlicht de warmte niet meer voldoende buiten. Verder is het plaatsen van nieuwe ruiten inclusief montage erg kostbaar en vaak valt het resultaat van de warmtewering behoorlijk tegen in vergelijking met de warmtewerende werking van glasfolie.


Bijkomende voordelen en producteigenschappen

De verschillende (unieke) zonwerende raamfolies die wij gebruiken dienen voornamelijk aan de buitenzijde van de glasruiten geplaatst te worden. Door de speciale eigenschappen van deze bijna onzichtbare folie verandert het binnenklimaat vrijwel direct. Zo beschikken wij over folies waarvan de verschillende lagen geen metaaldeeltjes meer bevatten en dat zorgt zelfs voor een lagere reflectie dan het huidige glas. Ondanks dat de meeste folies aan de buitenzijde toegepast worden zijn de producten onderhoudsvrij door de speciale coating, vandaar dat er garanties gegeven worden tot wel 10 jaar.   

Verder blokkeert de raamfolie 99,9% alle UV en infrarood straling, waardoor er nauwelijks verkleuring van het interieur en meubilair optreedt. Allemaal onderdelen die essentieel zijn voor kostenbesparing.

 Zon- en warmtewerende raamfolies zorgen voor een beter werkklimaat Blomsma Print & Sign


Energiebesparing en MVO

Het toepassen van raamfolie is een groen initiatief en het kan zelfs bijdragen aan het verbeteren van het energielabel van het gehele pand. De kosten van het energieverbruik zullen lagen uitvallen, waardoor de CO2 uitstoot verminderd. Daarnaast hebben de medewerkers minder last van warmte en zonreflectie op de beeldschermen. Ook de Rijksoverheid verplicht kantoren te bezuinigen op hun energie, na 2023 mag er geen enkel kantoor meer zijn met een energielabel hoger dan categorie C.

Mocht u meer vragen hebben over het toepassen van zon- of warmtewerende folies, bekijk dan onze speciale landingspagina, neem contact op met één van onze specialisten of stel uw vraag via onderstaande button.

 

INFORMATIE OF OFFERTE AANVRAGEN

 

REAGEER OP DEZE BLOGPOST