RECENTE BLOGPOSTS

CATEGORIEËN

Toon alle

Iedere maand de laatste blogposts per e-mail toegestuurd

5 kantoordecoratie trends in 2018

Posted by Jan Peter Verheuvel on 6-feb-2018 11:40:40

Find me on:

De manier waarop we communiceren en zaken doen, verandert voortdurend. Verwacht wordt dat ook 2018 opwindende nieuwe trends zal laten zien in veel verschillende industrieën, en de signing (signage)-industrie is geen uitzondering. Nieuwe print- en signingtechnologie biedt nieuwe opties en soms zien we dat nieuwe ‘trending’ producten of diensten, zaken uit het verleden zijn die weer populair zijn geworden. Als bedrijfseigenaar, facilitair manager, inkoper, marketeer, gebouwbeheerder, architect of aannemer is het essentieel om opkomende trends te volgen en er zo voor te zorgen dat u investeert in signing die de concurrentie voor kan blijven. We hebben een paar trends op het gebied van kantoordecoratie  en -signing genoteerd om uw ogen op het nieuwe jaar te houden.

 

De geschiedenismuur

De geschiedenismuur of ‘History Wall’ richt zich op het verhaal van uw bedrijf of merk en kan vele vormen aannemen. Soms worden ze in chronologische volgorde gemaakt, maar in sommige gevallen zou een op verhalen gebaseerde aanpak het beste werken. Een hoofdingang waar iedereen doorheen loopt of een deel van de receptie zijn geweldige plekken voor een muur met geschiedenis, zodat iedereen die uw hoofdkantoor, ziekenhuis, school, enz. bezoekt, iets leert over hoe de organisatie in de loop der jaren is geëvolueerd. Een groot jubileum is misschien een goed moment om een geschiedenismuur te laten plaatsen en deze vervolgens tijdens uw jubileum te onthullen. De muren van de geschiedenis zijn volledig aanpasbaar, dus het kan een muurvisual in folie zijn in uw huisstijl die over de gehele lengte van de muur wordt aangebracht als een achtergrond met hout of zelfs acryltekens die eroverheen zijn geplaatst en die tekst bevatten die belangrijke gebeurtenissen of prestaties in de geschiedenis van uw bedrijf toelicht. Foto's kunnen ook een leuk onderdeel van het ontwerp zijn. Het gebruik van verschillende materialen maakt de geschiedenismuur nog interessanter. Hier wat inspiratie.

Een geschiedenismuur kan zelfs in de buitenruimte geplaatst worden. Wij hebben onlangs een spoortunnel voorzien van een 40 meter lange geschiedenismuur in Rotterdam-Alexander.

Gescheidenismuur

 

Printen in reliëf

Printen in reliëf (ook wel 'Elevated Printing' genoemd of ‘Texture Printing’) is gebaseerd printtechnologie waarbij de print wordt opgebouwd uit meerdere lagen inkt en daarmee een 3D effect wordt gecreëerd. Het heeft een paar interessante toepassingen. Het maken van bewegwijzering of bordjes met braille voor slechtzienden is een nuttige toepassing. Dit omdat het belangrijk is dat iedereen eenvoudig en veilig de weg kan vinden in het bedrijf. De andere innovatieve toepassing voor printen in reliëf is misschien meer een high-end of designer trend. Stel u een muurschildering voor met een basketbal die in het ontwerp is verwerkt. Als u de basketbal aanraakt, heeft deze feitelijk de textuur van de bal. Stel u voor dat u een muur hebt die niet alleen op het oog als baksteen er uit ziet, maar ook voelt als baksteen. De mogelijkheden zijn eindeloos met printen in reliëf!

 

Wrappen van gebouwen

We wrappen auto’s, scooters, bussen, locomotieven, hydrohamers, pinautomaten en dus ook gebouwen. Gewrapte/ingepakte panden zijn een geweldige manier om een enorme impact te maken op iedereen die langs uw gebouw rijdt of loopt. Het met folie wrappen van een gebouw in de door u gewenste kleur of print kan op ongelijke of juiste gladde ondergronden, glas, steen of pleisterwerk. Uw ontwerp kan in een wrap om het hele gebouw, alleen de straatkant van uw gebouw, één of twee verdiepingen of wat dan ook het beste werkt voor uw communicatieboodschap en fysieke locatie. Veel bedrijven hebben gebouw-wraps gebruikt om de constructie te verbergen tijdens een verbouwing; het is bijvoorbeeld een goede manier om de nieuwe huisstijl onder de wrap te houden tot de grote opening. Als uw bedrijf zich bijzonder feestelijk voelt, kan de wrapfolie een vakantiethema bevatten of kan deze worden afgestemd op een nieuwe productlancering of uw volgende grote campagne. Laat uw fantasie de vrije loop! Het wrappen van gevels is een stuk kostenefficiënter dan schilderen.

Over de geschiedenis van een bedrijf gesproken: al in de tijd dat video’s nog niet in HD of 4K werden geschoten, was Blomsma al bezig met één van de grootste wraps in Nederland.

Gebouw wrappen folie

 

Receptie kantoor muren

De muren van de receptie of lobby (‘Lobby Walls’) en goede receptie signing helpen u om een fantastische eerste indruk te maken en te pronken met uw logo. Deze muren en borden staan of hangen vaak bij uw receptionist bij de hoofdingang en kunnen worden ontworpen met uw logo, huisstijlkleuren en zelfs uw slogan. Is uw huidige logo een beetje verouderd? Misschien is het tijd voor een vernieuwd logo of een hele ‘rebranding’ van uw bedrijf in 2018; een nieuwe receptiemuur of lobbymuur met een duidelijk receptiebord maakt indruk op uw bezoekers en zorgt ervoor dat bezoekers hun weg kunnen vinden.

Met muurvisuals zijn de mogelijkheden grafisch bijna onbeperkt. Een muurvisual kan in één kleur worden gemaakt, maar kan ook een grote foto zijn of, zoals we eerder lazen, de geschiedenis van de organisatie in chronologische volgorde. Zo hebben we de receptie van verzekeraar ARAG samen met architectenbureau Nadinea tot een blikvanger omgetoverd.

Aankleding receptie muren kantoor

 

Glasdecoratie raamfolie

Veel panden bevatten heden ten dage glas. Glas zorgt voor veel licht en transparantie in het interieur. We zien dit terug in interieurs van kantoren maar ook van ziekenhuizen en andere zorginstellingen, scholen, universiteiten, musea etc. Glasdecoratie raamfolie wordt steeds vaker gebruikt voor het decoreren van glas. Raamfolies hebben echter niet alleen een decoratieve waarde, ook zorgen ze voor meer privacy in kantooromgevingen of zorgomgevingen, kunnen ze de warmte van de zon buiten houden of juist binnen en zorgt veiligheidsfolie voor de (wettelijk vereiste!) doorvalbeveiliging. Isolerende en warmtewerende raamfolies hebben een belangrijke functie in bijvoorbeeld monumentale panden die nog voorzien zijn van enkel glas. De 3M™ Thinsulate™ raamfolie van 3M, geeft enkel glas de isolatiewaarde van dubbel glas, zonder dat de folie zichtbaar is op het raam.

In scholen en kinderdagverblijven zie je regelmatig glas terug. Naast de genoemde voordelen van glas, kent het ook een risico: het risico op doorvallen en inbraak. Door veiligheidsfolie aan te brengen, blijft het glas aan elkaar hangen bij doorvallen of een poging tot inbraak. Zoals u op deze video kunt zien, zal menig inbreker zich wel 2 keer bedenken om zijn poging door te zetten als er folie op ramen is aangebracht. Veiligheidsfolie maakt het glas een stuk sterker, het voorkomt dat kinderen op scholen en dagverblijven gewond raken door rondslingerende glas, het weert 99% van de UV-stralen, terwijl het net zo helder is als glas. Daarnaast kunt u nog ieder gewenst logo of afbeelding op de folie laten printen.

Glasfolie decoratie

Naast folie, wordt zelfklevend textiel als raambekleding steeds populairder: SQUID®. Hierover hebben we eerder een blogpost geschreven en waren we genomineerd voor de FGNoviteitenprijs op de Vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer 2018. SQUID® is een nieuwe en innovatieve raambekleding van transparante stof. Het heeft een zeer matte uitstraling, is vocht- en hittebestendig en daarmee uitermate geschikt voor grotere kantooromgevingen. SQUID® is een mooie oplossing om privacy te genereren terwijl daglicht toch wordt binnengelaten.

SQUID raamdecoratie raambekleding

 

INFORMATIE OF OFFERTE AANVRAGEN

Heeft u nog vragen naar aanleiding van deze blog of bent u benieuwd naar meer toepassingsgebieden, neem dan gerust contact met ons op via projecten@blomsma.nl of via 079-330 10 70.

REAGEER OP DEZE BLOGPOST