RECENTE BLOGPOSTS

CATEGORIEËN

Toon alle

Iedere maand de laatste blogposts per e-mail toegestuurd

De impact van de 1,5 meter samenleving op looproutes en signing & bewegwijzering in uw kantoor

Posted by Jan Peter Verheuvel on 14-apr-2020 16:25:24

Find me on:

We leven in vreemde tijden. Ook iedereen die op dit moment werkt, doet dat waarschijnlijk al op een andere manier dan enkele weken geleden. Maar COVID-19 heeft niet alleen invloed op de manier waarop we nu werken, het zal ook invloed hebben op de manier waarop kantoormedewerkers zich de komende tijd bewegen in de kantooromgeving.

We zitten midden in een wereldwijde test met betrekking tot hoe en waar we werken. Voor bedrijven die een vastomlijnd bedrijfscontinuïteitsplan hebben, zal dit de haalbaarheid van die plannen testen. Voor bedrijven die dat niet doen, is dit een spannend experiment. Veel bedrijven die voorheen terughoudend waren ten opzichte van thuiswerken, realiseren zich nu dat het tóch een fenomeen is dat in de toekomst vaker zal kunnen terugkeren. Anderen zullen graag terugkeren naar een gedeelde werkomgeving voor de energie, de sfeer en de synergie die een groepswerkplek biedt.

Hieronder staan verschillende strategieën en veranderingen op de werkplek die te overwegen zijn als we ons voorbereiden op het heropenen van de kantoordeuren, inclusief hoe dit met slimme, vaak simpele signing (bekijk hier ons standaard assortiment aan social distancing signalering) is aan te geven en aan te kleden voor optimale duidelijkheid voor het personeel of gasten:

 

  • Richt werkplekken anders in zodat individuen niet direct tegenover elkaar staan. Door middel van hangende of staande plexiglas schermen kunnen werkplekken ook van elkaar afgescheiden worden, terwijl men elkaar wel ziet. Dit soort schermen zien we nu veel gebruikt worden in winkels maar worden ook steeds meer gebruikt op kantoren. Zeker ook als kantoortuinen verder onder vuur komen te liggen, zijn deze schermen een handige tijdelijke oplossing om personeel toch veilig te kunnen laten werken.
  • Worden kantoortuinen of werkplekken echt drastisch veranderd? Zorg dan dat de bewegwijzering wordt geüpdatet of bijgewerkt. Dit geldt ook voor vluchtroutes!
  • Door middel van vloerstickers kunnen 1,5 meter afstand-cirkels worden aangebracht rondom stoelen, bureaus etc.
  • Worden looproutes in uw kantoor wezenlijk anders in de nieuwe 1,5 meter situatie? Denk dan eens aan vloerstickers om deze (nieuwe) route aan te geven.
  • Verwijder zitplaatsen aan gemeenschappelijke tafels en in vergaderzalen om mensen extra persoonlijke ruimte te geven. Of zet deze ruimtes om in scrum-ruimtes door de tafel volledig te verwijderen om mensen meer ruimte te geven en ‘touchpoints’ te voorkomen. Met de juiste zelfklevende folies kunnen wanden worden omgeturnd in gigantische whiteboards. Daarnaast is het aan te raden om (tijdelijke) signalering aan te brengen waarop mensen worden gewaarschuwd met niet meer dan x aantal mensen een vergaderruimte te betreden en afstand te houden.
  • Creëer een ‘clean desk policy’ dat het mogelijk maakt om oppervlakken dagelijks goed schoon te maken. Naast communicatie vanuit het management van de organisatie, kan dit ook worden bevorderd door bordjes te plaatsen naast of bij bureaus of kantoortuinen.
  • Verbeter de schoonmaakprotocollen en -frequentie om de reiniging en reinheid te bevorderen. Bied betere toegang tot handenwassen met extra wastafels in het kantoor of meer handdesinfectiemiddelen. Bij het betreden van ruimtes zal waarschijnlijk handgel/zeep staan. Deze kunnen begeleid worden door een staande of hangende (aan het plafond) boodschap over het gebruik hiervan.
  • Wijs lockers, archiefkasten of opbergkasten toe aan personen om persoonlijke spullen te scheiden. Deze lockers kunnen gepersonaliseerd worden met (tijdelijke) stickers met namen en/of nummers.
  • Wijs bezoekers en personeel al bij de ingang/receptie op de geldende maatregelen. Dat kan via de vaak aanwezige digitale schermen of via een bord of raamsticker met een opsomming van de maatregelen/voorschriften.

 

De eerste bedrijven zijn we op dit moment al aan het voorzien van o.a. vloerstickers op de werkplek en andere signingoplossingen om geldende voorschriften te communiceren. Neem contact met ons op als u wilt overleggen over de situatie op uw kantoor/werkplek: aanvraagprintsign@blomsma.nl of bel 079-3301000.

 

>Download hier onze flyer met 1,5 meter afstand/social distancing producten.

Bestel hier stickers voor looproutes en 1,5 meter afstand

Bestel hier uw COVID schermen

 

 

REAGEER OP DEZE BLOGPOST